Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 11.03.2019. 14:04

Javn​i poziv distrubuterima nafte i naftnih derivata za učešće u prodaji regresiranog dizel goriva​

Izvor: Akta.ba, 11.03.2019.

REPUBLIKA SRPSKA

MINISTARSTVO POLjOPRIVREDE, ŠUMARSTVA I VODOPRIVREDE

 

Broj:12.03-1-330-723/19

Datum: 11.03.2019. godine

 

Distributerima nafte i naftnih derivata u Republici Srpskoj

 

PREDMET: Poziv za učešće u prodaji regresiranog dizel goriva registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima za potrebe proljetnih i jesenjih radova u poljoprivredi u 2019. godini, dostavlja se,

 

Planom korišćenja sredstava za podsticanje razvoja poljoprivrede i sela za 2019. godinu, planirano je regresiranje dizel goriva registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima za potrebe proljetnih i jesenjih radova u 2019. godini. Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede zaduženo je da izvrši odobravanje pripadajućih količina regresiranog dizel goriva, na osnovu podataka o obradivim površinama iz Registra poljoprivrednih gazdinstava.

Agencija za agrarna plaćanja izvršiće regresiranje dizel goriva uplatom sredstava regresa na račune ovlašćenih distributera, na osnovu podataka o prodatim količinama regresiranog dizel goriva, a u skladu sa Pravilnikom o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela u 2019. godini.

Uzimajući u obzir činjenicu da je, zbog skorog početka proljetnih radova u poljoprivredi, neophodno započeti realizaciju podsticajne mjere regresiranja dizel goriva u najkraćem vremenskom roku, na cijelom području Republike Srpske, Ministarstvo upućuje poziv distributerima nafte i naftnih derivata u Republici Srpskoj za učešće u prodaji regresiranog dizel goriva za potrebe proljetnih i jesenjih radova u poljoprivredi u 2019. godini pod jednakim uslovima, sa Nacrtom sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji.

Nakon izjašnjavanja distributera na ovaj poziv, Ministarstvo će potpisati sporazum sa distributerima koji iskažu interes za učestvovanje u prodaji regresiranog dizel goriva, a nakon toga sačiniti spisak ovlašćenih distributera za prodaju regresiranog dizel goriva i isti objaviti na zvaničnoj internet stranici Ministarstva.

Stoga Vam u prilogu ovog poziva dostavljamo tekst nacrta Sporazuma o poslovno - tehničkoj saradnji, te Vas zbog hitnosti realizacije mjere, molimo da se izjasnite da li ste zainteresovani za učešće u prodaji regresiranog dizel goriva, u skladu sa uslovima koji su navedeni u sporazumu. 

 

Molimo Vas da Vaše izjašnjenje o prihvatanju poziva za učestvovanje u prodaji regresiranog dizel goriva, prema uslovima koji su navedeni u sporazumu, dostavite najkasnije zaključno sa 18.03.2019. godine (ponedeljak), do 12 časova, u vidu potpisanog i ovjerenog akta:

- putem faksa na brojeve: 051/338-865, 051/338-866, ili

- u vidu skeniranog potpisanog i ovjerenog akta na e-mail adresu: d.djukic@mps.vladars.net, a da originalni potpisani i ovjereni akt izjašnjenja o prihvatanju uputite poštom najkasnije 20.03.2019. godine na adresu: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Trg Republike Srpske 1, Lamela A, 78 000 Banja Luka.

Potpisivanje Sporazuma sa distributerima koji su prihvatili poziv za učešće u prodaji regresiranog dizel goriva, vršiće se u prostorijama Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Banja Luka, Trg Republike Srpske 1, Lamela A , VII sprat.

Naknadno ćemo Vas obavijestiti o datumu potpisivanja sporazuma.

 

 

POMOĆNIK MINISTRA

dr. Zoran Maletić

 

 

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: