Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 03.05.2022. 11:15

Javni poziv za sufinansiranje programa, projekata u oblasti sporta iz Budžeta Grada Sarajeva

Izvor: Akta.ba, 25.04.2022.

25 APR, 2022

Grad Sarajevo

 

Broj: 10-11-3448/22

Sarajevo, 19.04.2022.

 

Na osnovu člana 20. stav (2) Odluke o izvršavanju Budžeta Grada Sarajeva za 2022. godinu (“Službene novine Kantona Sarajevo”, broj: 2/22), gradonačelnica Grada Sarajeva putem Gradske službe za obrazovanje, sport, kulturu i mlade raspisuje:

 

JAVNI POZIV

za sufinansiranje programa, projekata u oblasti sporta iz Budžeta Grada Sarajeva

Pravo učešća na Javnom pozivu imaju organizacije u sportu i to: klubovi, sportska društva i udruženja sportskih klubova u pojedinim sportovima - sportski savezi, (u daljem tekstu: “Organizacije u sportu”), koji dostave odgovarajuće programe, projekte iz oblasti sporta, za 2022. godinu.

 

Pravo učešća na Javnom pozivu nemaju one organizacije u sportu koje su po nekom drugom osnovu već bili ili su planirani, kao korisnici sredstava u Budžetu Grada Sarajeva za 2022. godinu, kao ni one organizacije u sportu koje nisu dostavile izvještaj o namjenskom utrošku sredstava za prethodno odobrena sredstva iz Budžeta Grada Sarajeva, do momenta raspisivanja Javnog poziva.

Sredstva za realizaciju Javnog poziva obezbijeđena su u Budžetu Grada Sarajeva za 2022. godinu (“Službene novine Kantona Sarajevo”, broj: 2/22) na poziciji 614300: Tekući transfer neprofitnim organizacijama: Podrška sportskim udruženjima/klubovima pojavnom pozivu, u ukupnom iznosu od 100.000,00 KM.

Organizacije u sportu koje se prijavljuju na Javni poziv uz popunjen prijavni obrazac, dužne su da dostave potrebnu dokumentaciju kojom se dokazuje ispunjenje općih i posebnih kriterija.

a)         Opći kriteriji

1)         Izvod Rješenja o upisu u registar nadležnog suda, registar nadležnog državnog, federalnog, kantonalnog ili drugog nadležnog organa;

2)         identifikacioni broj za pravno lice;

3)         kopija ugovora sa bankom o otvaranju transkacijskog računa i broj;

3)         obezbijeđeni tehnički uslovi za realizaciju planirane aktivnosti;

4)         obezbijeđeni ljudski i materijalni resursi neophodni za realizaciju planiranih aktivnosti;

5)         dostavljen finansijski izvještaj za prethodnu godinu, ako su korištena sredstva iz Budžeta Grada Sarajeva;

6)         dostavljen plan aktivnosti sa naznačenom konstrukcijom fmansiranja;

7)         uvjerenje o izmirenim poreskim obavezama (Poreska uprava);

8)         uvjerenje o izmirenim doprinosima za zaposlene (ukoliko ima zaposlenih)

9)         potvrda strukovnog saveza (kantonalni, federalni ili državni) treba da sadrži podatke o izmirenju redovnih obaveza prema savezu kao i da je član saveza.

b)         Posebni kriteriji

1)         program, projekat kojim se aplicira za sufinansiranje, sa jasnom definicijom ciljne grupe i očekivanim rezultatima, te finansijski plan projekta s izvorima prihoda i očekivanim rashodima;

2)         kratak opis organizacije sa podacima o prethodno realizovanim projektima i kvalifikaciji kadrova koji implementiraju projekat (odgovorne osobe, saradnici, volonteri);

3)         značaj programa, projekta za Grad Sarajevo;

4)         dokaz o dosadašnjim rezultatima i uspjesima u prethodne tri godine, koje su učestvovale na općinskim, kantonalnim, državnim i međunarodnim takmičenjima;

5)         vrsta planiranih aktivnosti i mjesto njihovog odvijanja;

6)         planirani metod rada i očekivani rezultati;

7)         predviđeni broj učesnika i njihova starosna dob;

8)         programi, projekti za pripremanje, organizovanje i provođenje sportskih takmičenja;

9)         programi, projekti koji su edukativnog karaktera, sa akcentom na sportski odgoj i obrazovanje djece;

10)       aktivnosti koje promovišu timski rad, fair play i takmičarski sportski duh u oblasti sporta;

11)       program, projekat mora imati jasnu definiciju ciljne grupe (kome je namijenjen) i očekivane rezultate (efekti na ciljnu grupu).

 

Način podnošenja prijava

Prijave na Javni poziv podnose se u roku od 15 dana od dana objavljivanja istog na službenoj web stranici Grada Sarajeva, lično na protokol ili putem pošte na adresu Grad Sarajevo, Gradska uprava, Gradska služba za obrazovanje, kulturu, sport i mlade, Ćemaluša broj 9, sa naznakom „Javni poziv za sufinansiranje programa, projekata organizacija u sportu iz Budžeta Grada Sarajeva

Sva potrebna dokumentacija kojom se dokazuje ispunjenje kriterija za sufinansiranje programa, projekata mora biti original ili ovjerena kopija, ne starija od 6 mjeseci, poredana i uvezana po redoslijedu općih i posebnih kriterija.

Neblagovremene i nepotpune prijave neće biti uzete u razmatranje. Pristigla dokumentacija se ne vraća podnosiocima zahtjeva nakon završenog Javnog poziva.

Prijave sa cjelokupnom dokumentacijom, pristigle na Javni poziv, nadležna Služba upućuje na Komisiju koju imenuje gradonačelnica Grada Sarajeva. Komisija nakon obrade i analize svih pristiglih prijava, a u skladu sa općim i posebnim kriterijima dostavlja svoje mišljenje, te prijedlog sa visinom odobrenih sredstava upućuje gradonačelnici Grada Sarajeva. Nakon davanja saglasnosti pristupiće se sačinjavanju pojedinačnih Odluka o odobravanju novčanih sredstava.

Lista izabranih organizacija u sportu biće objavljena na službenoj web stranici Grada Sarajeva www.sarajevo.ba.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Gradskoj služi za obrazovanje, sport, kulturu i mlade, kontakt telefon: 033443152, 033407458.

 

Napomena:

Organizacije u sportu koje se prijavljuju na Javni poziv mogu aplicirati samo sa jednim projektom po Javnom pozivu.

Sredstva podrške za sufinansiranje ne mogu se koristiti za pokrivanje troškova plata i ostala primanja zaposlenih, pokrivanje troškova ugovora o djelu, pokriće gubitaka, poreze i doprinose

 

 

Prijavni obrazac:

Prijavni obrazac.pdf

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: