Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 04.05.2018. 13:18

Poziv za nominaciju kandidata za obuku službenika za javne nabavke

Izvor: Agencija za javne nabavke/nabave BiH, 03.05.2018.

U skladu sa članom 92. stav (3) tačka i) Zakona o javnim nabavkama („Službeni glasnik BiH“, br. 39/14) i članom 4. Pravilnika o obuci službenika za javne nabavke („Službeni glasnik BiH“, br. 08/18) (u daljem tekstu: Pravilnik), Agencija za javne nabavke (u daljem tekstu: Agencija) je nadležna za organizaciju i održavanje obuka službenika za javne nabavke.

 

Prvi krug petodnevih obuka će biti organizovan za institucije Bosne i Hercegovine u periodu od 21.-25.05.2018. godine u Sarajevu. Obuka se sastoji od 30 nastavnih časova, raspoređenih u pet dana. Provjeri znanja može pristupiti lice koje je prisustvovalo na najmanje 75% nastavnih sati od predviđenog vremena za obuku.

 

Pozivamo sve institucije Bosne i Hercegovine da imenuju kandidate za obuku. U skladu sa članom 5. stav (5) Pravilnika, broj polaznika obuke zasniva se na slijedećim kriterijumima:

a) Ugovorni organi koji imaju budžet za nabavke veći od 5.000.000,00 KM mogu da imenuju dva kandidata iz reda zaposlenih za obuku;

b) Ugovorni organi koji ne ispunjavaju uslove tačke a) ovog stava mogu imenovati jednog kandidata iz reda zaposlenih za obuku.

 

Imena kandidata možete dostaviti na e-mail adresu boris.fatkic@javnenabavke.gov.ba najkasnije do 09.05.2018. godine do 16:00 h.

 

Kandidati izabrani za prvi krug obuka će biti blagovremeno obavješteni o izboru, lokaciji i satnici obuke. Kako broj polaznika pojedinačne obuke ne može biti veći od 30, Agencija će organizovati i drugi krug obuka za institucije BiH na kojoj će prednost imati kandidati koji nisu izabrani u prvom krugu.

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: