Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 10.06.2019. 15:47

Prodaja službenog motornog vozila DAIMLER-BENZ

Izvor: Akta.ba, 07.06.2019.

Bosna i Hercegovina

Federacija Bosne i Hercegovine

ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

JU MJEŠOVITA SREDNJA ŠKOLA

„NORDBAT-2" VAREŠ

Na osnovu Odluke Školskog odbora Mješovite srednje škole " NORDBAT-2" Vareš, o prodaji službenog motornoga vozila, broj: 01 - 780/19 od 06.06.2019. godine i Instrukcije saglasnosti Ministarstva za obrazovanje nauku kulturu i sport broj:10-38-699-1/19 od 27.05.2019. godine, JU Mješovita srednje škola " NORDBAT - 2 " Vareš, objavljuje:

 

JAVNI OGLAS

o prodaji službenog motornoga vozila putem javnog nadmetanja - licitacije metodom prikupljanja zatvorenih pismenih ponuda

 

1. Predmet javnog oglasa je prodaja teretnog motornoga vozila JU MSŠ "NORDBAT-2" Vareš putem javnog nadmetanja - licitacije metodom prikupljanja zatvorenih pismenih ponuda:

 

Naziv marke i tip vozila

Reg. oznaka

Stanje vozila/ Registriran do

Godina proizvodnje

Početna cijena u konvertibilnim markama (KM)

1.

Teretno vozilo:

DAIMLER-BENZ

Gorivo:

dizel

Zapremina motora: 5917 cm3 Snaga motora: 100 KW Boja:

Naranđasta Broj šasije:

WDB67404215319207 Broj motora: 36690510066752 Oblik karoserije: Otvoreni kiper

367-M-287

Vozilo nije u voznom stanju

1987.

4.000,00

  1. Prodaja vozila vrši se metodom javnog nadmetanja putem zatvorenih pisanih ponuda.
  2. Vozilo se prodaje po načelu „viđeno - kupljeno", te kupac nema pravo na naknadne prigovore i reklamacije po pitanju kvaliteta, stanja, funkcionalnosti, izgleda, skrivenih ili drugih eventualnih nedostataka motornog vozila.
  3. Kriterij za izbor najpovoljnijeg ponuđača je najviša ponuđena cijena za navedeno motorno vozilo, koja ne može biti manja od početne prodajne cijene/vrijednosti vozila.
  1. PREGLED VOZILA

3.1 Vozilo koje je predmet prodaje može se pogledati u garaži radionice MSŠ " NORDBAT- 2" u Vareš Majdanu , utorkom, srijedom i petkom u periodu od 8:00 do 14:00 sati, počev od 10.05.2019. do krajnjeg datuma za dostavu ponuda, uz prethodnu najavu (kontakt osoba je Zazan Almedin, telefon 061/585-776).

4. PRAVO SUDJELOVANJA

  1. Pravo sudjelovanja u postupku javnog nadmetanja - licitacije imaju sve pravne i fizičke osobe koje prije utvrđenog roka za licitaciju izvrše uplatu depozita u iznosu od 50,00 KM.
  2. Uplata depozita vrši se na blagajni MSŠ "NORDBAT-2" u vremenu od 10:00 do 13:00 sati svaki radni dan, do krajnjeg datuma za dostavu ponuda.
  3. Novčani iznos položen na ime depozita vratiće se onim ponuđačima koji ne budu izabrani na javnom nadmetanju u roku od 2 dana od dana otvaranja ponuda, na blagajni MSŠ "NORDBAT-2", uz prezentiranje dokaza o uplati depozita.
  4. Pravo sudjelovanja u postupku javne licitacije nemaju zaposleni u MSŠ "NORDBAT-2", kao ni članovi njihove uže porodice.

5. SADRŽAJ PONUDE

5.1 Ponuda mora sadržavati:

  • za fizičku osobu - popunjen i potpisan Obrazac za cijenu ponude, kopiju dokaza o uplaćenom depozitu;
  • za pravnu osobu - popunjen, potpisan i pečatom ponuđača ovjeren Obrazac za cijenu ponude, ovjerenu kopiju izvoda iz sudskog registra - ne stariju od tri mjeseca od roka za

poreskoj registraciji (JIB), kopiju dokaza o uplaćenom depozitu.

  1. Ponuđene cijene treba da budu iskazane u konvertibilnim markama (KM) i u cijelim brojevima, bez decimala.
  2. Cijena ponude dostavlja se na Obrascu za cijenu ponude, koji se nalazi u prilogu ovog oglasa.

6. DOSTAVLJANJE PONUDE

  1. Pisane ponude po ovom javnom oglasu dostavljaju se u zatvorenoj (neprovidnoj) kuverti putem pošte ili neposredno na protokol MSŠ "NORDBAT-2", adresa: Zvijezda br. 36, 71330 Vareš, s naznakom „NE OTVARATI - Ponuda po javnom oglasu za prodaju motornoga vozila MSŠ "NORDBAT-2" putem javnog nadmetanja - licitacije"
  2. Krajnji rok za dostavljanje ponuda je 24.06.2019. do 12.00 sati.

6.3. U obzir će se uzeti samo ponude koje, bez obzira na način dostave (poštom ili osobno), budu zaprimljene na protokolu Škole do 12:00 sati.

6.4 Sve ponude pristigle nakon navedenog roka, bez obzira kad su poslane, kao i ponude sa ponuđenim iznosom manjim od utvrđene početne cijene, neće se uzeti u razmatranje.

7. POSTUPAK JAVNOG NADMETANJA

  • Javno otvaranje ponuda održati će se u prisustvu zainteresiranih ponuđača dana 26.05.2019. u zbornici MSŠ "NORDBAT-2", sa početkom u 13:00 sati.
  • Otvaranju ponuda mogu prisustvovati ponuđači i predstavnici pravnih osoba koji su ovlašteni za sudjelovanje u postupku licitacije, uz predočavanje ovlaštenja, odnosno punomoći.
  • Postupak nadmetanja - licitacije počinje registracijom ponuđača koja podrazumijeva provjeru identiteta podnositelja ponude, zakonskog zastupnika ili punomoćnika.
  • Predsjednik Komisije otvara prispjele ponude, čiji se sadržaj unosi u listu ponuđača koja sadrži: naziv ponuđača, redni broj ponude po prispjeću, ponuđeni iznos i prihvatljivost ponude.
  • Ponude koje ne ispunjavaju tražene zahtjeve iz javnog oglasa, kao i ponude sa cijenom nižom od početne cijene, neće se uzeti u razmatranje.
  1. pristiglih ponuda, javno se priopćavaju ponuđene cijene, te se utvrđuje lista ponuđača koji su ponudili istu ili višu cijenu od utvrđene početne cijene, počevši od ponuđača sa najvišom ponuđenom cijenom.
  2. Ukoliko dva ili više ponuđača ponude istu cijenu, koja je ujedno i najviša cijena, pobjednikom javnog nadmetanja će biti proglašen ponuđač koji je po datumu i vremenu prijemnog štambilja MSŠ "NORDBAT-2" ranije dostavio ponudu.
  3. Ako se na javni oglas javi samo jedan ponuđač čija je ponuđena cijena ista ili viša od početne cijene/vrijednosti vozila, isti se proglašava pobjednikom javnog nadmetanja.
  4. Ukoliko se na javni poziv za prodaju motornog vozila ne prijavi nijedan zainteresirani ponuđač, MSŠ "NORDBAT-2" će izvršiti novo raspisivanje javnog oglasa za prodaju, uzimajući u obzir da početna / procijenjena vrijednost prethodnog nadmetanja može biti umanjena maksimalno do 10%.

8. OBVEZE KUPCA - PONUĐAČA

  1. Po završetku postupka javnog nadmetanja MSŠ "NORDBAT-2" će zaključiti kupoprodajni ugovor sa odabranim ponuđačem u roku od 7 dana i istom će biti vraćen uplaćeni depozit na blagajni Škole, po dostavljanju dokaza o izvršenoj uplati punog licitiranog iznosa za kupovinu motornoga vozila.
  2. Ako ponuđač ne pristupi sklapanju ugovora o kupoprodaji ili ukoliko nakon zaključenja ugovora odustane od njegove realizacije, uplaćeni depozit mu se neće vratiti. MSŠ "NORDBAT-2" zadržava pravo dodijeliti ugovor prvom sljedećem ponuđaču sa liste uspješnih ponuđača.
  3. Odabrani ponuđač dužan je za kupljeno motorno vozilo uplatiti puni iznos kupoprodajne cijene u roku od 7 (sedam) dana od dana obostranog potpisivanja ugovora, s naznakom svrhe uplate „Kupovina motornoga vozila MSŠ "NORDBAT-2", na jedan od sljedećih depozitnih računa:

Depozitni račun Ze-do kantona ASA bank add Sarajevo, broj računa: 1340100000001672

Polja koja se odnose na uplatu sredstava moraju biti popunjena na sljedeći način:

Polje: Broj poreskog obveznika - treba da sadrži jedinstveni matični broj građanina, ukoliko uplatu vrši fizička osoba ili trinaestoznamenkasti identifikacij ski broj pravne osobe, ukoliko uplatu vrši pravno lice; Polje: Vrsta prihoda - 722631; Polje: Općina - 096

Polje: Poresko razdoblje - treba da odgovara datumu uplate; Polje: Budžetska organizacija: 2203012; Polje: Poziv na broj - 2290000000.

  1. kupoprodajne cijene na ime kupovine predmetnog vozila, prodavatelj će telefonskim putem obavijestiti kupca o primitku sredstava na račun JRT-a, a kupac je dužan preuzeti vozilo koje se nalazi u garaži radionice MSŠ " NORDBAT- 2" u Vareš Majdanu, u roku od 5 (pet) dana od dana prijema obavještenja o izvršenoj uplati.
  2. Troškove poreza, prijenosa vlasništva, transporta i sve druge troškove snosi kupac.
  3. Prodavatelj neće davati garanciju u pogledu stanja, funkcionalnosti, izgleda i kvaliteta, skrivenih ili drugih nedostataka.

9. DODATNE INFORMACIJE

  1. Tekst ovog Javnog oglasa će biti objavljen na Internet stranici Općine Vareš,
  2. Obrazac za cijenu ponude može se preuzeti na navedenoj Internet stranici ili na protokolu MSŠ " NORDBAT-2".

Za sve dodatne informacije, kontakt telefon 032/465-310, Hrvat Mirnes.

DIREKTOR Hrvat Mirnes, prof.

 

JAVNI OGLAS - PRODAJA SLUŽBENOG MOTORNOG VOZILA.pdf

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: