Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 31.03.2017. 10:19

Drugi poziv za dostavljanje prijedloga projekata za učešće u natječaju za dodjelu bespovratnih sredstava za EU ProLocal Program

Izvor: Dnevni Avaz, 31.03.2017.

Deutsche Gesellschaft tur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, u okviru zajedničkog programa Evropske unije i Vlade Njemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH - EU «ProLocai program - objavljuje:

 

DRUGI POZIV ZA PODNOŠENJE PROJEKTNIH PRIJEDLOGA ZA DODJELU BESPOVRANTIH

SREDSTAVA

 

EU ProLocal Program ima za cilj poboljšati konkurentnost odabranih poslovnih lokacija i njihovih malih i srednjih poduzeća. Uvažavajući značaj lokalne samouprave za razvoj privatnog sektora, Program podstiče partnersko upravljanje lokalnim ekonomskim razvojem podržavajući dijalog između javnog i privatnog sektora. Osim toga, Program podržava odabrane partnerske opštine da pružaju usluge koje su u skladu sa potrebama privatnog sektora.

Shodno ovome, Program izdvaja sredstva u ukupnom iznosu od 1.955.830,00 KM (1.000.000,00 EUR) za razvojna partnerstva za projekte usmjerene na:

• jačanje upravljačkih kapaciteta općina za ekonomski oporavak i razvoj na osnovu uvođenja relevantnih instrumenata, lokalizacije Akta u malom biznisu, kao i međuopćinske saradnje kao multiplikatora postojećih dobrih praksi;

• jačanje saradnje između javnog i privatnog sektora pri provedbi mjera ekonomskog oporavka i privrednog razvoja na osnovu partnerstava za promociju inovacija i javno-privatnog dijaloga.

 

Sve aktivnosti koje će se finansirati ovim sredstvima trebaju ostvariti efekat u sljedećim opštinama:

• Lokalitet 1: Derventa, Gradiška, Kozarska Dubica, Laktaši, Prijedor, Prnjavor i Srbac;

• Lokalitet 2: Brčko, Gračanica, Teslić, Tešanj, Zenica i Žepče;

• Lokalitet 3: Grude, Jablanica, Konjic, Ljubuški, Posušje, Prozor-Rama, široki Brijeg;

 

Aplikacije na ovaj poziv moraju biti podnesene u skladu s uputama koje se nalaze u dokumentu SmjemiceA/odič za aplikante, koji se zajedno sa drugim dokumentima iz aplikacijskog paketa može preuzeti sa web-stranice Programa: www.eu-prolocal.ba.

 

Informativne sesije će biti organizovane prema sljedećem rasporedu:

• 20/04/2017 - Doboj, hotel "Park", s početkom u 13:00 sati;

• 21/04/2017 - Banja Luka, hotel "Bosna", s početkom u 10:00 sati;

• 24/04/2017 - Široki Brijeg, hotel "Park", s početkom u 11:00 sati.

 

Kvaiifikovani i zainteresovani aplikanti su pozvani da dostave svoje prijave, uključujući I propratnu dokumentaciju, najkasnije 26. maja 2017. godine do 16:00 sati po lokalnom vremenu, na sljedeću adresu:

Deutsche Gesellschaft fiir Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH

EU ProLocai Program

Splitska 6,71 000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: