Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 07.12.2015. 11:55

Javni konkurs za dodjelu koncesije za istražne radove, eksploataciju, preradu, flaširanje i prodaju na tržištu pitke vo­de sa izvorišta Husića vrelo, na lokalitetu MZ Vesela, općina Bugojno

Izvor: Oslobođenje, 07.12.2015.

BOSNA I HERCEGOVINA

FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE

SREDNJOBOSANSKI KANTON - KANTON SREDIŠNJA BOSNA

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

TRAVNIK, Stanična br. 43

tel (030) 511-218; fax 518-335

 

Na osnovu člana 5. stav 1. i 2. Zakon o koncesijama (SN SBK/KSB, broj: 8/09) Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva raspisuje:

 

JAVNI KONKURS

 

za prikupljanje ponuda za dodjelu koncesije za istražne radove, eksploataciju, preradu, flaširanje i prodaju na tržištu pitke vo­de sa izvorišta "Husića vrelo", na lokalitetu MZ Vesela, oko 6 km udaljenosti od gradske zone općine Bugojno. Prethodna vo­dna saglasnost se daje za ukupnu površinu istražnog prostora od oko 5.500 m2, na kojoj je planirana izgradnja tvornice za fla­širanje pitke vode (P-600 m2), sa pratećim objektima, sve na zemljištu označenom kao k.p.br. 215672 i k.p.br. 2507/26, po no­vom premjeru K.O. Crnice, općina Bugojno.

Start komercijalnog pogona treba biti 36 mjeseci od potpisa ugovora za koncesiju.

1.    Ponuda treba da sadrži: "Tehnički dio ponude" i "Finansijski dio ponude"

SADRŽAJ PONUDE:

a.) Tehnički dio ponude sadrži:

-   naziv i tačnu adresu ponuđača (mjesto, ulica, broj, telefon, kontakt-osoba i drugi podaci koji mogu poslužiti za efikasniju komunikaciju)

-   ovjerenu kopiju Rješenja o upisu u sudski registar sa ovjerenim prilozima ili drugog akta kojim se dokazuje da ponuđač ima pravo obavljati djelatnost koja je predmet koncesije

-   ovjerenu kopiju Uvjerenja o poreznoj registraciji

-   ovjerenu kopiju Uvjerenja o registraciji obveznika poreza na dodanu vrijednost

-   uvjerenje nadležnog suda da odgovorno lice nije u posljednjih 5 godina osuđivano zbog kršenja propisa kojima se sankcionišu privredni prijestupi, odnosno prekršaji

-   uvjerenje nadležnog suda da ponuđač nije pod stečajem ili likvidacijom

-   potvrdu nadležnog organa o redovnom plaćanju poreza

-   potvrdu nadležnih organa o redovnom plaćanju doprinosa za PIO/MIO

-   potvrdu nadležnih organa o redovnom plaćanju doprinosa za zdravstveno osiguranje

-   referenc-listu ponuđača (lista glavnih usluga pruženih u posljednje 3 godine sa ukupnim vrijednosnim iznosima, datumima i primateljima), ako firma toliko postoji

-   studiju o ekonomskoj opravdanosti izgradnje i korištenja koncesije sa procjenom uticaja na okoliš sa idejnim pro­jektom ili idejnim rješenjem projekta za istražne radove, eksploataciju, preradu, flaširanje i prodaju na tržištu pit­ke vode sa izvorišta "Husića vrelo", općina Bugojno.

Studiju treba uraditi u skladu sa članom 7. Pravilnika o načinu procjene najpovoljnije ponude za dodjelu kon­cesije iz nadležnosti ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, te o dokumentaciji potrebnoj za postupak procjene ("Službene novine SBK/KSB" broj: 4/10).

 

b.) Finansijski dio ponude treba da sadrži:

- izjavu ponuđača da nije bio neuspješan u izvršavanju ugovora o koncesiji u protekle tri godine do momenta objav­ljivanja javnog poziva, odnosno za korisnike koncesija potvrda kantonalnog Ministarstva finansija o redovnom plaćanju naknade za koncesiju ,

- ponudu visine i načina plaćanja naknade za koncesiju.

- bankovnu garanciju naplativu u ime davaoca koncesije na iznos od 50.000 KM sa rokom važenja 30 dana duže od opcije ponude, koja se vraća neuspješnim ponuđačima, a kod uspješnih transformiše se po potpisu ugovora o koncesiji u garanciju za realizaciju projekta sa rokom važenja ravnim roku za start komercijalnog pogona, odno­sno početka eksploatacije, flaširanja i prodaje na tržištu pitke vode sa izvorišta "Husića vrelo".

- ovjerenu kopiju bilanse stanja i uspjeha za zadnja dva izvještajna perioda, za preduzeća koja posluju dvije i vi­še godina

- dokaz o uplati za sudjelovanje u javnom natječaju.

c.) Tehnički i finansijski dio ponude, prikladno uvezani, pakiraju se u odvojene omote - koverte i stavljaju u zajednički omot, koji se dostavlja na adresu naznačenu u javnom pozivu

d.) Svi listovi ponude koji sadrže podatke koji omogućavaju komparativno vrednovanje elemenata ponude moraju biti ovjereni potpisom ovlaštenog lica ponuđača.

e.) Sve novčane vrijednosti se izražavaju u valuti BIH.

f.) Sva dokumentacija se prilaže u originalu ili ovjerenoj kopiji.

 

2. Koncesija će se dodijeliti prema D.B.O.T. sistemu (Desing, Build. Operate, Transver - Projektuj, Izgradi, Operiraj, Prenesi) a uključuje:

a. Izradu projektne dokumentacije

b. Finansiranje svih nabavki i nadoknada koje se tiču istražnih i eksploatacionih radova izvorišta

c. Prikupljanje i realizaciju obaveza prema izdatim dozvolama i sporazumima

d. Izgradnju svih objekata potrebnih za istražne i eksploatacione radove na izvorištu

e. Konačnu prihvatljivost objekta od komisije

f. Probni rad

g. Komercijalni rad tokom perioda koncesije

h. Prenos objekata nakon isteka perioda koncesije

i. Koncesija se dodjeljuju na period ne duži od 30 godina, prema tome trajanje perioda koncesije će biti određeno ugovorom o koncesiji.

 

3. Kriteriji za ocjenjivanje ponuda i dodjeljivanje koncesije:

Kriteriji za izbor najpovoljnijeg ponuđača biće posebno bodovani i to po slijedećim osnovama:

R. br.

Kriteriji za izbor najpovoljnijeg ponuđača

Bodovi po kriterijima

1.

Visina koncesione naknade mora biti jednoobrazna za kompletankoncesioni period

Za izvorište za flaširanje pitke vode minim,. naknada je 2 KM/m1 zahvaćene i iskorištene vode

do 50 bodova

2.

Pokazatelji fmansijskog stanja ponuđača (za pozitivno poslovanje)

Ponuđači koji ne mogu dostaviti pokazatelje fmansijskog stanja po ovom kriteriju ne mogu ostvariti pravo na bodove

do 10 bodova

3.

Ulaganja u infrastrukturne i privredne objekte:

do 30.000 KM..............

.............. 5 bodova

preko 30.000 KM.........

............ 10 bodova

 

4.

Drugi uslovi iz poziva na javni konkurs - dodatni kriteriji:

 

4.1.

Vlasništvo nad zemljištem na kojem je predviđen predmetni vodozahvat u max količini do 9,5 l/s i izgradnja fabrike za flaširanje vode, za koju se dostavlja prijava na konkurs

do 20 bodova

4.2.

Samoinicijativna ponuda koja je služila kao podloga za pokretanje postupka za dodjelu koncesije

10 bodova

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Najbolja dostavljena ponuda po prednje navedenim kriterijima dobija nejveći broj bodova, svaka sljedeća ponuda dobija bodove proporcionalno u odnosu na najbolje dostavljenu ponudu.

4. Odabrani ponuđač će zaključiti ugovor o koncesiji sa Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Srednjobosanskog kantona. Uslovi i način realizacije koncesije biće definisan koncesionim ugovorom.

5. Nadmetanje će biti sprovedeno kao javno konkurentsko natjecanje, i otvoreno je pod istim uslovima, svim domaćim i stranim ponuđačima.

6. Rok za podnošenje ponude je 30 dana od dana objavljivanja konkursa. Ponude se predaju pojedinačno u zapečaćenom omotu sa naznakom:

Ponuda za javni konkurs za dodjelu koncesije za istražne radove, eksploataciju i korištenje pitke vode sa izvo­rišta "HUSIĆA VRELO" u naselju Vesela, općina Bugojno - NE OTVARATI na adresu: Stanična 43, Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva SBK/KSB Travnik. Strani ponu­đači ponude dostavljaju na engleskom jeziku i na jednom od službenih jezika u BiH ovjerene potpisom ovlašte­nog sudskog tumača.

7. Naknada za učešće na konkursu za istražne radove, eksploataciju i korištenje pitke vode sa izvorišta "HUSIĆA VRELO" općina Bugojno, koju je svaki ponuđač dužan uplatiti, a primjerak uplatnice priložiti uz ponudu iznosi: 1.500,00 KM.

8.    Uplatu izvršiti:

- NLB banka - Filijala Travnik

- Svrha doznake: naknada na učešće na konkursu

- Primalac: SBK - Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Travnik

j.   Račun: 132-010-20125367-50

k.  Vrsta prihoda: 721 119

1.   Poziv na broj: 0231 000 000

m. Budžetska organizacija: 190 1001

-   Općina 091

9.    Tendersku dokumentaciju, zainteresovani ponuđači mogu preuzeti u prostorijama Ministarstva poljoprivrede, vodopri­vrede i šumarstva SBK/KSB u Travniku, svakim radnim danom od 8 do 10 sati.

10.  Ministarstvo zadržava pravo da u bilo kojem dijelu postupka, poslije objavljivanja javnog konkursa, može poništiti kon­kurs bez obrazloženja.

11.  Otvaranje ponuda:

O terminu otvaranja ponuda učesnici konkursa će biti naknadno obaviješteni. Zainteresovani ponuđači mogu dobiti infor­macije na telefon broj: 030/511-218, u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Srednjobosanskog kantona

Adresa: Stanična 43, Travnik, fax 030/518-335

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: