Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 17.04.2017. 08:45

Javni poziv nezaposlenim osobama da se prijave za učešće u Programu sufinansiranja samozapošljavanja

Izvor: Akta.ba, 17.04.2017.

Bosna i Hercegovina

Federacija Bosne i Hercegovine

KANTON SARAJEVO

Javna ustanova “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” - Sarajevo

S A R A J E V O

 

Javna ustanova «Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo» Sarajevo, u skladu sa članom 9. stav 2. Zakona o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba u Kantonu Sarajevo («Službene novine Kantona Sarajevo», br. 4/04, 29/09 i 18/13), na osnovu Programa mjera za podsticaj zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti u Kantonu Sarajevo u 2016. godini sa načinom i kriterijima za realizaciju br: 02-05-17436-42.2/16 od 19.05.2016. godine i 02-05-12401-18.1/17 od 06.04.2017.godine, o b j a v l j u j e

 

JAVNI POZIV NEZAPOSLENIM OSOBAMA DA SE PRIJAVE ZA UČEŠĆE U PROGRAMU SUFINANSIRANJA

SAMOZAPOŠLJAVANJA

I        

U cilju realizacije Programa mjera za podsticaj zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti u Kantonu Sarajevo u 2016. godini sa načinom i kriterijima za realizaciju, Javna ustanova «Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo» Sarajevo (u daljem tekstu: Služba), poziva nezaposlene osobe koje imaju osnovne pretpostavke da se bave samostalnom djelatnošću u Kantonu Sarajevo, da se prijave za učešće u Programu sufinansiranja samozapošljavanja.

 

II           

Planirana sredstva za ove namjene iznose 2.436.790,00 KM, a cilj je samozapošljavanje 338 nezaposlenih osoba, prijavljenih na evidenciju nezaposlenih u Kantonu Sarajevo, prije objave Javnog poziva, a koje do sada nisu koristile sredstva za samozapošljavanje od strane Službe ili Federalnog zavoda za zapošljavanje.

U cilju provođenja ovog programa Služba će nezaposlenim osobama koje budu obuhvaćene Programom, mjesečno, u trajanju od 12 mjeseci, refundirati sredstva u ukupnom iznosu od 600,00 KM, za isplatu plaća i uplatu zakonom propisanih poreza i doprinosa.

Programom se neće sufinansirati osnivanje udruženja i fondacija.

 

III

Nezaposlene osobe, koje žele učestvovati u Programu u predviđenom roku dužne su podnijeti:

- Aplikaciju na propisanom obracu sa navedenim osnovnim elementima samozapošljavanja,

- Odgovarajuću dokumentaciju kojom se dokazuje posjedovanje vlastitog poslovnog prostora, zemljišta ili drugih resursa za pokretanje samostalne djelatnosti,

- Izjavu ovjerenu kod općinskog organa uprave ili notara da do sada nisu koristili sredstva za samozapošljavanje od strane Službe ili Federalnog zavoda za zapošljavanje. 

Prilikom dodjele sredstava, prednost će imati nezaposlene osobe koje pokreću proizvodnu, turističku ili djelatnost iz IT sektora (pružanje stručnih usluga), kao i nezaposlene osobe koje će registrovati društvo sa ograničenom odgovornošću (d.o.o).

Kod istog broja bodova, prednost se daje aplikantu koji je duže vrijeme na evidenciji nezaposlenih.

Sve nezaposlene osobe kojima budu odobrena sredstva za samozapošljavanje, dužne su pohađati radionicu „Obuka za poduzetništvo" koju organizuje i provodi Služba, a što će se regulisati ugovorom.

 

V           

Obrasci za podnošenje Aplikacija mogu se dobiti u Službi u Odjeljenju za podsticajne mjere zapošljavanja, ulica Đoke Mazalića 3, kancelarija br.15/I, općinskim biroima ili preuzeti sa web stranice Službe www.szks.ba.

 

VI         

Javni poziv ostaje otvoren 15 dana od dana posljednjeg objavljivanja na web stranici Službe i dnevnim novinama: „Dnevni avaz" i „Oslobođenje".

Nepotpuni i neblagovremeni zahtjevi neće se uzeti u razmatranje.

 

VII        

Rezultati ovog javnog poziva biće objavljeni na web stranici Službe.

 

VIII   

Služba će sa nezaposlenim osobama koje budu obuhvaćene Programom, zaključiti ugovore kojima će biti regulisana sva prava i obaveze ugovornih strana.

 

IX

Zahtjevi sa potrebnom dokumentacijom podnose se neposredno ili preporučeno putem pošte Javnoj ustanovi «Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo» Sarajevo, ulica Đoke Mazalića broj 3, sa napomenom: «Za Program sufinansiranja samozapošljavanja».

Dodatne informacije mogu se dobiti u Odjeljenju za podsticajne mjere zapošljavanja, kancelarija broj 15/I ili putem telefona 033/ 569-134, svaki radni dan u periodu 08 do 13 sati.

 

Aplikacija

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: