Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 17.04.2017. 09:01

Javni poziv poslodavcima da se prijave za učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja Posao za sve

Izvor: Akta.ba, 17.04.2017.

Bosna i Hercegovina

Federacija Bosne i Hercegovine

KANTON SARAJEVO

Javna ustanova "Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo" – Sarajevo

SARAJEVO

 

Javna ustanova «Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo» Sarajevo, u skladu sa članom 9. stav 2. Zakona o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba u Kantonu Sarajevo («Službene novine Kantona Sarajevo», br. 4/04, 29/09 i 18/13), na osnovu Programa mjera za podsticaj zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti u Kantonu Sarajevo u 2016. godini sa načinom i kriterijima za realizaciju br: 02-05-17436-42.2/16 od 19.05.2016. godine i 02-05-12401-18.1/17 od 06.04.2017.godine , o b j a v l j u j e

 

JAVNI POZIV POSLODAVCIMA DA SE PRIJAVE ZA UČEŠĆE U PROGRAMU SUFINANSIRANJA ZAPOŠLJAVANJA

„POSAO ZA SVE"

I

U cilju realizacije Programa mjera za podsticaj zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti u Kantonu Sarajevo u 2016. godini sa načinom i kriterijima za realizaciju, Javna ustanova «Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo» Sarajevo (u daljem tekstu: Služba) poziva poslodavce sa većinskim privatnim vlasništvom, registrovane u Kantonu Sarajevo da se prijave za učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja „Posao za sve".

Pravo učešća u Programu imaju sve nezaposlene osobe, bez obzira na radno iskustvo, dob i stepen obrazovanja, prijavljene na evidenciju nezaposlenih u Kantonu Sarajevo, prije objave Javnog poziva.

Prednost učešća u Programu imaju: demobilisani borci, djeca demobilisanih boraca, šehidske porodice, RVI, djeca RVI koja imaju 100 % procenat invalidnosti, djeca dobitnika najvećih ratnih priznanja, civilne žrtve rata i njihova djeca, žrtve nasilja i njihova djeca, osobe koje su na evidenciji nezaposlenih najmanje 24 mjeseca prije objave javnog poziva, bivši štićenici domova za djecu bez roditeljskog staranja, liječeni ovisnici o psihoaktivnim supstancama, pripadnici romske nacionalnosti, djeca i roditelji koji ostvaruju pravo na dječiji dodatak, osobe sa invaliditetom, osobe koje ostvaruju pravo na novčanu naknadu za vrijeme čekanja na zaposlenje, samohrani roditelji, korisnici javnih kuhinja, osobe sa statusom člana domaćinstva u kome ni jedan član nije zaposlen i nezaposlene osobe iz savjetodavnog procesa, a koje imaju individualni plan zapošljavanja sačinjen od strane savjetodavca u birou.

II

Planirana sredstva za ove namjene iznose 1.080.000,00 KM, a cilj je zapošljavanje 300 nezaposlenih osoba, prijavljenih na evidenciju nezaposlenih u Kantonu Sarajevo, prije objave Javnog poziva.

U cilju provođenja Programa, Služba će poslodavcima koji budu obuhvaćeni ovim programom i potpišu ugovor o radu sa osobama iz ciljne skupine, te izvrše njihovu prijavu na penzijsko - invalidsko i zdravstveno osiguranje u skladu sa Zakonom o radu, mjesečno, u trajanju od 6nmjeseci, refundirati sredstva u ukupnom iznosu od 600,00 KM po novouposlenoj osobi, za isplatu plaća i uplatu zakonom propisanih poreza i doprinosa.

III       

Poslodavci koji žele učestvovati u Programu u predviđenom roku dužni su :

- podnijeti aplikaciju u roku predviđenom u javnom pozivu,

- uz aplikaciju priložiti: rješenje o registraciji u Kantonu Sarajevo, uvjerenje o poreskoj registraciji sa identifikacionim brojem, uvjerenje o izmirenim obavezama po osnovu poreza i doprinosa ne starije od 30 dana od dana objave javnog poziva sa listingom o trenutnom broju zaposlenih (izdat od strane Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine) i broj računa u banci, sve u orginalu ili ovjerenoj fotokopiji,

- Izjavu o namjenskom korištenju kreditnih i/ili grant sredstava Federalnog zavoda za zapošljavanje, Službe i ministarstava u Vladi Kantona Sarajevo, ovjerenu kod općinskog organa uprave ili notara.

IV        

Poslodavci koji redovno ne izmiruju obaveze uplate javnih prihoda, ne mogu učestvovati u Programu, osim u slučaju kad poslodavac ima potpisan ugovor sa Porznom upravom Federacije Bosne i Hercegovine o uplati duga na rate, kao ni poslodavci koji nemaju uposlenika prijavljenih na PIO/MIO.

V         

Poslodavci i fizičke osobe koje su koristile kreditna sredstva Federalnog zavoda za zapošljavanje, Službe i ministarstava u Vladi Kantona Sarajevo, a nisu ispoštovali obaveze u skladu sa zaključenim ugovorima, ne mogu učestvovati u ovom programu. Poslodavci koji su koristili sredstva za sufinansiranje zapošljavanja po bilo kojem programu u prethodne tri godine, a nisu zadržali najmanje 50% sufinansiranih osoba u stalnom radnom odnosu po okončanju perioda sufinansiranja, ne mogu učestvovati u Programu.

VI        

Poslodavci, korisnici Programa, dužni su u radnom odnosu zadržati postojeći broj radnika koji su imali u momentu podnošenja zahtjeva, uvećan za broj sufinansiranih osoba, osim u slučajevima odlazaka u penziju postojećih radnika.

VII      

Prednost za učešće u Programu imat će poslodavci koji se bave proizvodnom i turističkom djelatnosti, poslodavci koji trenutno imaju zaposlen veći broj radnika, poslodavci kod kojih je došlo do povećanja broja zaposlenih u odnosu na prethodni program sufinansiranja zapošljavanja koji su koristili, a koji je okončan, te poslodavci koji su osnovani u 2016.godini.

Kod istog broja bodova prednost se daje poslodavcu koji trenutno ima veći broj zaposlenih radnika. 

Obrasci za podnošenje Aplikacija mogu se dobiti u Službi u Odjeljenju za podsticajne mjere zapošljavanja, ulica Đoke Mazalića 3, kancelarija br.15/I, općinskim biroima ili preuzeti sa web stranice Službe www.szks.ba.

IX        

Javni poziv ostaje otvoren 21 dan od dana posljednjeg objavljivanja na web stranici Službe i dnevnim novinama: „Dnevni avaz" i „Oslobođenje".

Nepotpuni i neblagovremeni zahtjevi neće se uzeti u razmatranje.

X         

Rezultati ovog javnog poziva biće objavljeni na web stranici Službe.

XI        

Služba će sa poslodavcima, koji budu obuhvaćeni Programom, zaključiti ugovore kojima će biti regulisana sva prava i obaveze ugovornih strana.

XII      

Aplikacije sa potrebnom dokumentacijom, podnose se neposredno ili preporučeno putem pošte Javnoj ustanovi „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo" Sarajevo, ulica Đoke Mazalića broj 3, sa napomenom: „Za Program sufinansiranja zapošljavanja „Posao za sve".

Dodatne informacije mogu se dobiti u Odjeljenju za podsticajne mjere zapošljavanja, kancelarija broj 15/I i na broj telefona 033/ 569-156, svaki radni dan u periodu od 08 do 13 sati.

 

Aplikacija

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: