Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 19.10.2015. 14:58

Natječaj za potporu za transnacionalnu distribuciju europskih filmova – program selektivne potpore za kinematografe

Izvor: Akta.ba, 14.10.2015.

Referenca: EACEA/13/2015

Datum objave: 14.10.2015.

Datum završetka natječaja: 01.12.2015.

Status: Otvoren

Tip sredstava: Bespovratna sredstva (darovnice)

Program: Kreativna Europa

Sektor: Mediji

Regija: EU28AlbanijaBosna i HercegovinaCrna GoraIslandLihtenštajnNorveškaŠvicarska

Budžet: 9.000.000,00 €
 
Podaci o ugovarateljskom tijelu: 
Kratak opis natječaja: 
Natječaj je otvoren s ciljem potpore kinematografskoj distribuciji primjenom transnacionalnog marketinga, brandiranja, distribucije i izlaganja audiovizualnih djela. U okviru natječaja, potpore će se dodijeliti za distribuciju nenacionalnih europskih filmova u kinima i na svim drugim platformama te za međunarodne prodajne aktivnosti, prije svega titlovanje, sinkroniziranje i zvučni opis audiovizualnih djela. 
 
Prihvatljivi prijavitelji: 
Na natječaj se mogu prijaviti europski kinematografski distributeri uključeni u komercijalnu aktivnost namijenjenu kako bi film približila široj publici u svrhu iskorištavanja filma u kinima i čije aktivnosti pridonose ostvarenju gore navedenih ciljeva. Moraju biti osnovani u jednoj od država prihvatljivih za sudjelovanje u potprogramu MEDIA te moraju biti u izravnom ili većinskom vlasništvu državljana prihvatljivih zemalja. 
 
Prihvatljive aktivnosti: 
U okviru natječaja financiraju se kampanje za distribuciju nenacionalnih europskih filmova koje su postavljene kao dio prihvatljive grupacije od najmanje 7 distributera koje koordinira prodajni zastupnik filma. Također, film mora biti proizveden od strane producenta ili više njih koji su osnovani u zemlji sudionici potprograma MEDIA te mora biti napravljen uz značajno sudjelovanje stručnjaka iz iste zemlje. Film mora spadati u kategoriju novih igranih, animiranih ili dokumentarnih filmova dužih od 60 minuta i mora biti iz zemlje koja nije zemlja distribucije. 
 
Iznos sufinanciranja:
Sredstva će se dodjeljivati u obliku paušalnog iznosa u skladu s brojem postignutih prikazivanja, a iznosi će se kretati između 2.800 i 150.000 eura. 
 
 
 
Dokumentacija.zip
 

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: