Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 08.03.2017. 16:27

Odluka o rezultatima postupka pretkvalifikacije u pregovaračkom postupku bez objave obavještenja o nabavci

Izvor: Akta.ba, 08.03.2017.

Broj: 15-03-16-5-337/16

Datum: 8.3.2017. godine

 

Na osnovu člana 62. Zakona o upravi (Službeni glasnik BiH broj 32/02), člana 15. Zakona o Agenciji za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (Službeni glasnik BiH broj 56/08) i člana 70. Zakona o javnim nabavkama BiH (Službeni glasnik BiH broj 39/14), zamjenik direktora Agencije donosi sljedeću:

 

ODLUKU

o rezultatima postupka pretkvalifikacije u pregovaračkom postupku bez objave obavještenja o nabavci

 

 

I             

U pregovaračkom postupku bez objave obavještenja o nabavci za nabavku pasoških knjižica utvrđuju se rezultati postupka pretkvalifikacije, te je utvrđeno da sljedeći kandidati ispunjavaju tražene uslove i da su kvalifikovani:

1. UAB "Garsu pasaulis", Vilnius, Litvanija;

2. Muehlbauer d.o.o. Banja Luka.

Navedeni kandidati dužni su dokaze o kvalifikaciji, koje nisu dostavili u zahtjevu za učešće, dostaviti u roku od 5 dana od dana zaprimanja obavještenja da su kvalifikovani. Ukoliko u navedenom roku ne dostave tražene dokaze o kvalifikaciji biće ocijenjeni kao nekvalifikovani i neće moći učestvovati u nastavku postupka.

 

II            

Ugovorni organ će o ovoj odluci obavijestiti oba učesnika postupka nabavke.

 

III           

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja.

 

O b r a z l o  ž e nj e

Na osnovu Poziva za dostavljanje zahtjeva za učešće u pregovaračkom postupku bez objave obavještenja za nabavku pasoških knjižica, Komisija za nabavke, je konstatovala da je rok za dostavljanje zahtjeva za učešće 27.02.2017. godine do 10:00 sati, te da su do navedenog roka na protokol Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (u daljem tekstu: Agencija) pristigla 2 zahtjeva za učešće i to kandidata: UAB "Garsu pasaulis", Vilnius, Litvanija i Muehlbauer d.o.o. Banja Luka

Komisija je dana 08.03.2017. godine izvršila otvaranje blagovremeno dostavljenih zahtjeva za učešće i nakon analize istih izradila Zapisnik o pregledu i ocjeni zahtjeva za učešće, u kojem su detaljno obrazloženi razlozi za donošenje ove odluke.

Na osnovu prijedloga Komisije, odlučeno je kao u dispozitivu ove odluke.

Pouka o pravnom lijeku: Protiv ove odluke pravo žalbe ima svaki privredni subjekat koji ima ili je imao interes za dodjelu ugovora o javnoj nabavci i koji učini vjerovatnim da je u konkretnom postupku javne nabavke bila ili je mogla biti prouzrokovana šteta zbog postupanja ugovornog organa, a koje se u žalbi navodi kao povreda zakona i podzakonskih akata od strane ugovornog organa u postupku javne nabavke. Žalba se izjavljuje u roku od 10 (deset) dana od dana prijema ove odluke. Žalilac izjavljuje žalbu Uredu za razmatranje žalbi Bosne i Hercegovine putem ugovornog organa, u pisanoj formi direktno ili preporučenom poštanskom pošiljkom. Žalba se podnosi u dovoljnom broju primjeraka, a koji ne može biti manji od tri.

 

 

ZAMJENIK DIREKTORA

Radivoje Trbić

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: