Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 21.07.2016. 12:21

Ograničeni Poziv za predaju grant aplikacija za tehničku podršku (TA) za 16. rundu u okviru Investicionog okvira za Zapadni Balkan

Izvor: Akta.ba, 19.07.2016.

Ograničeni Poziv za predaju grant aplikacija za tehničku podršku za 16. rundu u okviru Investicionog okvira za Zapadni Balkan

 

19.7.2016

 

Direkcija za evropske integracije BiH - Ured Državnog IPA koordinatora (DIPAK ured) obavještava da je objavljen ograničeni Poziv za predaju grant aplikacija za tehničku podršku (TA) za 16. rundu u okviru Investicionog okvira za Zapadni Balkan (WBIF). 

 

Rok za dostavu nacrta aplikacija/projekata DIPAK uredu je 16. august 2016. godine.

 

Poziv za 16. rundu je ograničen na aplikacije koje deblokiraju postojeće projekte finansirane kroz neki od ranijih WBIF poziva. (vidjeti Prilog 3 u paketu za apliciranje) 

 

Pored toga, aplikacije treba da zadovoljavaju sljedeće opšte uslove:

 

- Aplikacija mora dolaziti iz jednog od WBIF sektora: energija, transport, okoliš, socijalna infrastruktura (zdravstvo, obrazovanje, pravosuđe, socijalno stanovanje, dr. javne zgrade, itd.);

- Zahtjev za grant sredstvima mora biti povezan sa investicijom, te treba biti praćen kreditnim aranžmanom (koji je u fazi pregovaranja ili je već sklopljen) između BiH i neke od međunarodnih finansijskih institucija uključenih u WBIF (EBRD, EIB, CEB i KfW), uz razmotrene financijske mogućnosti aplikanta za zaduživanjem u budućnosti. Navedena tzv. vodeća međunarodna financijska institucija mora izraziti interes/podršku projektu koji se predlaže i biti konsultovana pri izradi grant aplikacije;

-  Zbog financijskih obaveza koje se stvaraju, neophodno je uključivanje relevantnih ministarstava finansija prilikom apliciranja po pitanju mogućnosti zaduživanja vezano za predloženi projekat (ukoliko je u pitanju novo zaduženje).

 

Napomena: Uslov za podnošenje projektnih aplikacija je postojanje državne strategije u datom sektoru.  

 

Sve aplikacije je potrebno dostaviti DIPAK uredu zvaničnim dopisom koordinirajuće  institucije nadležne za određeni sektor:

- Sektor transporta – Ministarstvo transporta i komunikacija BiH

- Sektori okoliš i energija – Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH

- Socijalni sektor: Ministarstvo civilnih poslova BiH, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvo pravde BiH.

 

Više detalja o načinu i smjernicama za apliciranje uključujući i format grant aplikacije možete naći u paketu za apliciranje:

 

Guidelines for grant application and submission

Project Grant Application Form – Round 16

Poziv za dostavljanje aplikacija za Investicijski okvir za Zapadni Balkan (WBIF) - 16. tehnička runda, ograničeni poziv

 

Za podršku i informacije pri izradi aplikacija:

WBIF menadžer u BiH

 

svjetlana.vukmirovic@wbif-ipf.eu, tel. 033 941 272

Direkcija za evropske integracije /DIPAK ured

sabina.dizdarevic@dei.gov.ba, tel. 033 703 172

nermina.saracevic@dei.gov.ba, tel. 033 703 174

 

 

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: