Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 22.09.2017. 09:30

Poziv na poslovnu saradnju za mjesec septembar 2017. (pšenično brašno, metalni proizvodi, sirovi materijali za proizvodnju hrane, vina, piva i ostalih pića, proizvoda za baštovanstvo...)

Izvor: Akta.ba, 22.09.2017.

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, putem Evropske preduzetničke mreže (Enterprise Europe Network- EEN), pronalazi bh. privrednicima odgovarajućeg poslovnog partnera u inostranstvu.

Jedna od osnovnih aktivnosti EEN mreže je vezana za međunarodnu poslovnu saradnju koja obuhvata bazu podataka u preko 60 zemalja svijeta, uključujući zemlje Evropske unije. Cilj te vrste aktivnosti EEN mreže je da malim i srednjim preduzećima iz Bosne i Hercegovine olakša put do odgovarajućeg poslovnog partnera, bez obzira da li se radi o saradnji u vidu posredništva u trgovini, distribuciji, marketingu, franšizi ili u zajedničkom ulaganju, proizvodnji i podugovaranju.

VTK/STK BiH kao koordinator EEN konzorcija u Federaciji Bosne i Hercegovine ima na raspolaganju alat za pretraživanje baze podataka poslovne saradnje (Partnering Opportunities Database ili POD) u koju se unose sve ponude poslovne saradnje.

Svakog mjeseca VTK/STK BiH objavljuje odabrane ponude inostranih firmi koje traže poslovne partnere u Bosni i Hercegovini, a koje se redovno preuzimaju iz baze podataka poslovne saradnje EEN mreže.

 

Ukoliko ste zainteresovani da pronađete poslovnog partnera iz EU, VTK/STK BiH vam može pomoći na dva načina:

EEN mreža svakog mjeseca objavljuje najaktuelnije ponude. Ukoliko je Vaša firma zainteresovana za neku od postojećih ponuda, potrebno je elektronski na engleskom jeziku ispuniti  Prijavni obrazac, sa tačnom šifrom ponude koja vas interesuje i ista se dostavi putem e-maila na mail adrese: mersiha.selmanovic@komorabih.ba  ili amir.hujic@komorabih.ba .

Možete i samostalno pretražiti ponude poslovne saradnje preko linka http://een.ec.europa.eu/tools/services/SearchCenter/Search/ProfileSimpleSearch?shid=32db25cb-726f-43b0-8b5f-7742d0935799

 

– Ukoliko Vaša firma samoinicijativno želi da ponudi poslovnu saradnju drugim firmama iz EU, potrebno je da elektronski ispuni Obrazac poslovne saradnje

( na engleskom jeziku i isti dostavi elektronskim putem na gore navedene e-mail adrese. Ponuda se objavljuje u poslovnim magazinima ili internet stranicama EEN centara u zemljama u kojima se traži poslovni partner. Zainteresovana firme se putem EEN centara u svojim državama obraćaju nama radi dobivanja podataka o firmama iz Bosne i Hercegovine koje ponudile poslovnu saradnju preko EEN mreže i na taj način se direktno povezujete s poslovnim partnerima iz inostranstva.

Na ovaj način VTK/STK u okviru EEN mreže, pomaže oko tri stotine bosanskohercegovačkih firmi godišnje u njihovim naporima da internacionaliziraju svoje poslovanje na efikasan, besplatan i brz način.

 

Sve dodatne informacije su dostupne na slijedećim kontakt adresama:

Amir Hujić                                                                                                     

Načelnik odjeljenja za EU i projekte                                                          

Tel: 033 566 240                                                                                            

E-mail: amir.hujic@komorabih.ba                     

 

Mersiha Selmanović

Stručni saradnik za praćenje politike EU i realizaciju projekata

Tel. 033 566 242

E-mail: mersiha.selmanovic@komorabih.ba

 

EEN FBiH Bilten poslovne saradnje Septembar 2017.

Baza podataka (objavljeno):

Prije sedam dana: 34

Prije mjesec dana: 86

Prije devedeset dana: 251

Prije godinu dana: 721

Ažurirano: 18.09.2017.

 

Napomene: Sve ponude koje su prezentovane u Biltenu poslovne saradnje za septembar 2017. godine odabrane su iz Baze poslovne saradnje EEN mreže po kriterijima koji su prilagođeni proizvođačima i onim davaocima usluga iz Bosne i Hercegovine koji su izvozno opredjeljenji, tj. daje se prednost onim ponudama iz inostranstva koje bi u slučaju realizacije povećale izvoz roba i usluga iz Bosne i Hercegovine. Putem dole datog linka možete pronaći opciju search (Partnering opportunities) i SAMI pregledati sve poslovne ponude/zahtjeve od strane ino-preduzeća: http://een.ec.europa.eu/tools/services/SearchCenter/Search/ProfileSimpleSearch?shid=32db25cb-726f-43b0-8b5f-7742d0935799        

 

EEN BiH PS 1 – Septembar

Objavljena: 24.06.2017.

Ističe: 24.07.2018.

Ažurirana: 18.09.2017.

Naslov:

Turska kompanija specijalizovana za veleprodaju prehrambenih proizvoda nudi se da bude distributer pšeničnog brašna u Turskoj

Opis:

Turska kompanija specijalizovana za veleprodaju prehrambenih proizvoda nudi se da bude distributer pšeničnog brašna u Turskoj. Kompanija je u potrazi za proizvođačima iz Bosne i Hercegovine. Kompanija je prepoznatljiva po dobavljanju pšeničnog brašna pekarama širom Turske i posjeduje širok krug poznanstava. Kompanija ima za cilj da proširi svoj asortiman proizvoda pružajući različite vrste brašna slastičarnama i pekarama. Kompanija vodi računa o porijeklu brašna i uslovima skladištenja. Kompanija je zainteresirana za trgovinu brašnom na turskom tržištu pod distribucijskim ugovorom. Pšenično brašno mora zadovoljiti sve standarde i sertifikate Turskog regulacionog prehrambenog kodeksa u vezi pšeničnog brašna.

Vrsta saradnje:

Od potencijalnog partnera se očekuje pakovanje brašna u vrećama od 50 kg te isporuka robe u zadanom roku.

Ponudu pripremila: Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine

E: mersiha.selmanovic@komorabih.ba

 

EEN BiH PS 2 - Septembar 2017

Objavljena: 13.06.2017.

Ističe: 13.07.2018.

Ažurirana: 18.09.2017.

Naslov:

Hrvatska kompanija nudi usluge distribucije za metalne proizvode

Opis:

Hrvatska kompanija koja posluje u sektoru metalurgije nudi distribucijske usluge za hrvatsko tržište proizvođačima metalnih proizvoda. Firma je osnovana 2014.godine i nudi prozvode od kovanog metala (cijevi-u obliku kvadrata, pravougaonika ,luka itd.), nehrđajućeg čelika, aluminija, cinka uključujući crnu metalurgiju (ploče, cijevi) i ostale metalne proizvode (brave, cilindri, kvake). Proizvodi ove kompanije uključuju standardni nehrđajući čelik i kovane ograde, vratastepenice i kapija sa pokretnim vratima za industrijski uslužni sektor (prodavnice, restorani, hoteli). Kompanija je u saradnji sa vodećim evropskim dobavljačima materijala i uključena je u uvoz, izvoz i veleprodaju metalnih proizvoda. Ova kompanija želi da proširi svoje poslove i da poveća svoje ponude.

Vrsta saradnje:

Ova kompanija je u potrazi za pouzdanim partnerima iz sektora metalurgije (kovano gvožđe, nehrđajući čelik, aluminijum, cink i crna metalurgija) i nudi distribucijske usluge i dugoročnu suradnju za hrvatsko tržište.

Ponudu pripremila: Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine

E: mersiha.selmanovic@komorabih.ba

 

EEN BiH PS 3 - Septembar 2017

Objavljena: 03.04.2017.

Ističe: 03.04.2018.

Ažurirana: 18.09.2017.

Naslov:

Italijanska kompanija koja je lider u industrijskoj preradi hrane je u potrazi za visokokvalitetnim sirovim materijalima za svoju proizvodnju.

Opis:

Italijanska kompanija koja je lider u industrijskoj preradi hrane je u potrazi za visokokvalitetnim sirovim materijalima za svoju proizvodnju. Kompanija je u potrazi za partnerima koji su spremni potpisati ugovor o proizvodnji. Ova kompanija se bavi konzerviranjem hrane od 1916.godine. Tokom godina brend je postao prepoznatljiv prvenstveno po autentičnosti, svježini i ukusu proizvoda. Proizvodi obuhvataju nekoliko soseva za tjesteninu kao što su: sosevi sa sardinom, sosevi za lazanju, za kuhanu tjesteninu sa paradajzom, tunom itd. Pored toga kompanija je specijalizovana za pripremu dodataka jelima „carbonata“, gljive, sosevi za mesao kao što su majonez, kečap i kebab sos. Kompanija je potrazi za proizvođačima /dobavljačima smrznutih proizvoda: ribe, mesa, povrća i proizvoda od paradajza. Ova kompanija obavlja cjelokupni proizvodnim procesom samostalno, uključujući pakiranja sa pasterizacijom i sterilizacijom materijala. Proizvodi se pakuju u konzerve, tegle, plastične čaše itd.

Vrsta saradnje:

Od potencijalnog partnera se očekuje da se bavi obradom smrznute hrane koja mora imati visoki kvalitet.

Ponudu pripremila: Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine

E: mersiha.selmanovic@komorabih.ba

 

EEN BiH PS 4 – Septembar 2017

Objavljena: 21.06.2017.

Ističe: 21.07.2018.

Ažurirana: 18.09.2017.

Naslov:

Bugarska kompanija koja je specijalizovana za trgovinu rezervnim djelovima je u potrazi za dobavljačima rezervnih dijelova pod distribucijskim ugovorom i ugovorom o trgovinskom zastupanju.

Opis:

Bugarska kompanija koja je specijalizovana za trgovinu rezervnim djelovima je u potrazi za dobavljačima rezervnih dijelova pod distribucijskim ugovorom i ugovorom o trgovinskom zastupanju . Firma je prepoznatljiva po trgovini za sljedećim proizvodima: startere i alternatore, električne komponente za auta, cijevi dizel i petrol motore, dijelovi za kočnice, i ostale dijelove za europske, korejske i japanske automobile. Kompanija je na tržištu više od 25 godina i kupuje opremu i rezervne dijelove širom svijeta. U potrazi je za novim dobavljačima komponenata kako bi komplementirala i obogatila svoj proizvodni asortiman. Kompanija nudi svoje iskustvo, dobru prodaju, poznavanje tržišta, poslovne veze i distribucijske veze, na bugarskom i balkanskom tržištu.

Vrsta saradnje:

Od potencijalnog partnera se traži da bude proizvođač i veleprodavač automobilskih rezervnih dijelova

• Startere i alternatore

• Autoelektrične komponente

• Cijevi i vodilice za petrol motore

• Dizel oprema

• Dijelovi za kočnice

• Rashladni sistemi

• Lubrikanti

• Aditivi

• Ulja

Ponudu pripremila: Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine

E: mersiha.selmanovic@komorabih.ba

 

EEN BiH PS 5 – Septembar 2017

Objavljena: 02.08.2017.

Ističe: 02.08.2018.

Ažurirana: 18.09.2017.

Naslov :

Kineska kompanija koja je specijalizovana za proizvodnju i distribuciju vina, piva i ostalih pića je u potrazi za evropskim proizvođačima energetskih i drugih zdravih napitaka

Opis:

Kineska kompanija koja je specijalizovana za proizvodnju i distribuciju vina, piva i ostalih pića je u potrazi za evropskim proizvođačima i dobavljačima energetskih i drugih zdravih napitaka koji bi distribuirali svoje proizvode na kinesko tržište pod distribucijskim ugovorom. Firma je osnovana 1990.godine i ima za cilj da proširi svoj asortiman proizvoda. Prepoznatljiva je po koktelima, crnom i bijelom pivu, voćnim pivima. Tokom godina kompanija je uspostavila jake veze sa distributerima pića .

Vrsta saradnje:

Od potencijalnog partnera se očekuje da bude dobavljač energetskih i zdravih napitaka koja zadovoljavaju posebne potrebe ljudskog tijela. Zdravi napitci mogu biti vitaminska voda, biljni čajevi, mineralni napitci itd.

Ponudu pripremila: Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine

E: mersiha.selmanovic@komorabih.ba

 

EEN BiH PS 6- Septembar

Objavljena: 10.07.2017.

Ističe: 10.07.2018.

Ažurirana: 18.09.2017.

Naslov:

Belgijska kompanija je potrazi za dobavljačima proizvoda široke potrošnje kako bi prodala svoje proizvode na europsko tržište elektronskim putem pod ugovorom o distribuciji.

Opis:

Belgijska kompanija je potrazi za dobavljačima proizvoda široke potrošnje kako bi prodala svoje proizvode na europsko tržište elektronskim putem pod ugovorom o distribuciji. Ova firma vodi elektronsku platformu povezujući kupce i prodavače nudeći im najbolje moguće uslove. Proizvodi se prodaju u mnogim evropskim zemljama putem elektronskih kanala kao što su amazon, ebay i bol.com. Kako bi proširila svoje ponude, ova brzorastuća kompanija bi željela da bude u kontaktu sa proizvođačima i prodavačima koji imaju brendirane proizvode sa EAN barkodom (evropski broj artikla). Pogodnosti za prodavače je da mogu unaprijediti svoju internacionalnu prodaju sa minimalnim investiranjem u vrijeme i trošak. Firma se sama brine o prisutnosti proizvoda na elektronkoj platfoermi, skladištenju proizvoda i slanju narudžbi.

Vrsta saradnje:

Proizvodi koji se traže obuhvataju: hranu, elektoniku, kućanstva, kuhinje, kupaonica, sportske opreme. Svježa hrana se ne uzima u obzir.

Ponudu pripremila: Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine

E: mersiha.selmanovic@komorabih.ba

 

EEN BiH PS 7- Septembar 2017

Objavljena: 26.05.2017.

Ističe: 26.05.2018.

Ažurirana: 18.09.2017.

Naslov:

Belgijska kompanija koja je specijalizovana za prodaju proizvoda za baštovanstvo je u potrazi za partnerima koji se bave proizvodnjom proizvoda od COR-TEN čelika.

Opis:

Belgijska kompanija koja je specijalizovana za prodaju proizvoda za baštovanstvo je u potrazi za partnerima koji se bave proizvodnjom proizvoda od COR-TEN čelika. Belgijska kompanija je osnovana 2016.godine i prepoznatljiva je po proizvodima za baštu i okoliš u Belgiji i Holandiji. Ona ima za cilj brzo proiširenje na druga evropska tržišta. Trenutno su u potrazi za kompanijama koje se bave proizvodnjom metala i imaju iskustvo sa COR-TEN čelikom. Saradnja će biti bazirana na ugovoru o prizvodnji. Traženi proizvodi su: saksije, umjetniče skulpture, poštanski sandučići, ograde, itd.

Vrsta saradnje:

Od potencijalnog partnera se očekuje iskusvo u proizvodnji kvalitetnih proizvoda od COR-TEN čelika. Ova firma očekuje dugoročnu saradnju koja će se temeljiti na pouzdanosti. Poželjno je da kompanija proizvodi proizvode od pocinkovanog i nehrđajuček čelika ili aluminija.

Ponudu pripremila: Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine

E: mersiha.selmanovic@komorabih.ba

 

EEN BiH PS 8- Septembar 2017

Objavljena: 17.12.2015.

Ističe: 17.12.2017.

Ažurirana: 18.09.2017.

Naslov:

Srbijanska kompanija koja djeluje u području organske poljuprivrede je u potrazi za partnerima zbog zajedničkog ulaganja i ugovora o uslugama.

Opis:

Srbijanska kompanija koja djeluje u području organske agrikulture je u potrazi za partnerima je u potrazi za partnerima zbog zajedničkog ulaganja i ugovora o uslugama. Potencijalni partner bi trebalo da bude slično udruženje, organizacija i institucija na polju poljuprivrede.Takođe kompanija ima potrebu za seminarima koji imaju za cilj da pomognu svojim članovima da budu u toku sa trendovima na polju organskog farmerstva pod ugovorom o uslugama. Ova firma je specijalizovana za pružanje tehničke i stručne pomoći svojim članovima kako bi se osigurala sredstva za implementaciju projekata iz strane domaćih i stranih izvora. Firma takođe pruža jedinstveni informacioni sistem svojim članovima kao i kupcima organskih proizvoda. Firma je u potrazi za partnerima sa specifičnim projektima iz oblasti organske poljuprivrede, tržišta organske hrane i razmjeni informacija. Potencijalni partner bi djelovao pod ugovorom o uslugama, preciznije, u oblasti ekonomije i poduzetništvima (radionice, seminari, poslovni planovi, marketinške strategije) i na polju organske agrikulture i vezanih oblasti (upravljanje farmom, ekologija, itd.). firma pruža bazu podataka, infrastrukturu za realizaciju projekata, poslovne kontakte i logistiku.

Vrsta saradnje:

Od potencijalnog partnera se očekuje: - minimum 3 godine iskustva na polju organske agrikulture, marketinga, poduzetništva i zaštite okoliša; - iskustvo u međunarodnim projektima; - iskustvo u držanju seminara na polju ekonomije i poduzetništva, organske agrikulture i sličnih oblasti.

Ponudu pripremila: Vanjskotrgvinska komora Bosne i Hercegovine

E: mersiha.selmanovic@komorabih.ba

 

EEN BiH PS 9- Septembar 2017

Objavljena: 21.08.2017

Ističe: 21.08.2018.

Ažurirana: 18.09.2017.

Naslov:

Poljska kompanija specijalizirana za distribuciju tekstila, galanterije i pozamanterije traži proizvođače radi plasmana na tržištu Poljske

Opis:

Poljska kompanija je vodeći veletrgovac različitih vrsta tkanina i distributer asesoara, te pionir u distribuciji metraže u Poljskoj. Posjeduje vlastitu on-line prodaju sa preko 4000 proizvoda koja omogućava lakšu maloprodaju i veleprodaju proizvoda diljem svijeta. Firma nudi razne vrste materijala (sa i bez uzorka), uključujući pletene, prugaste, elastične, teksas, viskozne, lanene, čipkane i materijale sa tiskanim uzorkom. Također, firma distribuira više od 3000 galanterijskih proizvoda i pozamanterije (dugmad, vrpce, vezice, kopče i sl.). Ova kompanija posjeduje skladišni prostor veličine 2000 m2 s mogućnošću proširenja, vozni park, mašine za kontrolu kvaliteta tekstila, mašine za rezanje što omogućava ispunjavanje velikih narudžbi proizvoda.

Vrsta saradnje:

Kompanija traži proizvođače visokokvalitetnih tkanina, galanterije i pozamanterije i nudi usluge distribucije proizvođačima koji žele svoje proizvode plasirati na tržište Poljske. Kompanija servisira maloprodaju i veleprodaju i nudi vlastito skladištenje, distribuciju i marketing.

Ponudu pripremila: Sarajevska regionalna razvojna agencija (SERDA)

Email: aida@serda.ba

 

EEN BiH PS 10- Septembar 2017

Objavljena: 22.08.2017.

Ističe: 22.08.2018.

Ažurirana: 18.09.2017.

Naslov:

Srbijanski proizvođač dječjih tekstilnih igračaka traži partnere iz Bosne i Hercegovine

Opis:

Kompanija je osnovana u Srbiji i specijalizovana za kreiranje, proizvodnju i prodaju vlastitih tekstilnih igračaka za bebe. Kompanija traži od partnere iz Bosne i Hercegovine za proizvodne usluge za svoje proizvode kroz komercijalni ugovor.

Vrsta saradnje:

Srbijanska kompanija započela je poslovanje prošle godine, ali vlasnik ima 10 godina iskustva u industriji kroz porodično poslovanje. Prvi patentirani proizvod bila je vrećica za bebe s prirodnim pčelinjim voskom kao izolatorom. Proizvod je patentiran u Njemačkoj prošle godine, a distribuira ga Njemačka kompanija od maja 2001. godine. Vlasnik je prije nekoliko mjeseci izumio novu vrstu dječije igračake od tekstila. To je dječija tekstilna igračka s 3D glavom (medvjed, slon, lav ... itd.), a tijelo igračke je ravni tekstil. Dimenzije su oko 20cm x 23cm. Materijal je certificirani pamuk. Kompanija traži proizvodnu uslugu od kompanija iz Bosne i Hercegovine koje se bave prizvodnjom tekstila za proizvodnju tekstilne igračake kroz komercijalni ugovor. Kompanija je odabrala ovu vrstu saradnje jer ne može pronaći pouzdanu proizvodnu kompaniju za svoje proizvode u vlastitoj zemlji. Željeni ishod međunarodnog partnerstva bio bi dugoročna saradnja s proizvodnom kompanijom. Kompanija će osigurati sve potrebne materijale za proizvodnju, a svi će materijali biti prilagođeni. Kompanija će također osigurati proizvodni projekt za određenu igračku. Partner bi trebao imati ISO 9001 i ISO 14001 standarde. Od partnera se očekuje da proizvodi male tekstilne proizvode, poštujući zahtijevane ISO standarde i poštuje dogovorene uslove i rokove.

Ponudu pripremila: Sarajevska regionalna razvojna agencija (SERDA)

Email: aida@serda.ba

 

EEN BiH PS 11- Septembar 2017

Objavljena: 23.08.2017.

Ističe: 23.08.2018.

Ažurirana: 18.09.2017

Naslov:

Danska kompanija traži proizvođača visoko kvalitetnih tvrdih i MDF polica

Opis:

Danski dizajner traži proizvođača za drvene, tvrde i MDF (srednje gustoće) modularne police. Budući da su projekti su usmjereni na vrhunskog kupca i postoje brojni specifični zahtjevi, komercijalni ugovor će biti dodijeljen kompaniji (istočnoevropskoj) koja ima prethodno iskustvo u proizvodnji visoko kvalitetnog namještaja i koji ima kapacitete za proizvodnju potrebnih proizvoda. Danski dizajner, obučen na Kraljevskoj danskoj akademiji likovnih umjetnosti i Oslo školi za arhitekturu i dizajn predstavio je svoju prvu modularnu policu na tržištu na danskom sajmu dizajnera 2016. godine i nakon velike potražnje za njegovim proizvodom, započeo je svoj vlastiti brand 2016. godine. Godine 2017. osvojio je nagradu Best Design na još jednoj velikoj show-case izložbi u Danskoj. Njegovi dizajni trenutno se prodaju preko maloprodajnih kompanija u Danskoj, Norveškoj i Švicarskoj. Police su izrađene od tvrdog drva i MDF-a. Tvrdo drvo: koristi se za noge, štapove, trake i sve strane na kutijama i ladicama. Materijal će biti visoka kvaliteta evropskog hrasta i vakuum suhe bukve, a u kasnijoj fazi će se dodati evropski pepeo i dimljeni evropski ili američki hrast. Vlažnost će biti 8% vode, a površina će biti tretirana bijelim pigmentiranim drvnim uljem i prirodnim drvnim uljem. Ulja trebaju biti iz sljedećih robnih marki: http://www.guardian.dk, http://fynskeolier.dk/ i http://www.esbjergpaints.dk, ali prihvataju se druga slična ulja, ali je u tom sličaju potreban uzorak da se odredi sastav i sastojci i zadovoljava li standard kvalitete i ekološke zahtjeve ulja koja se trenutno koriste. MDF: kako će se koristiti za dno na kutijama i ladicama, policama i poklopcima, materijal mora biti tvrdi MDF/otporan na vlagu, koji će biti obojeno sjajnom-mat bijelom ili kasnije sjajnom-mat crnom bojom. Alternativno, Fenix NTM (http://www.fenixntm.com/) kompaktni laminat može se koristiti za police, poklopce i dno. Drugi elementi: Svaki paketi proizvoda sadržavat će 2 komada Allen / Hex ključa ili ekvivalenta kvaliteta prema http://www.unbrako.com/ M6 alat i spojne cijevi i set vijaka. Zadnja dva su vrlo važni elementi dizajna police i moraju zadovoljavati određene dimenzije i biti će isporučeni s policama krajnjem kupcu i stoga moraju biti nabavljeni od sljedećih dobavljača: www.htbendix.dk i www.bossard.com. HT Bendix web stranica ne prikazuje traženi proizvod, ali se može naručiti telefonski. Fotografije su dostupne na zahtjev. Specifikacije pakiranja: • Kartonski omot; pjena kao međusloj gdje je to potrebno; isopor-blokovi kao punjenje unutar ambalaže, set vijaka i spojnih cijevi pakovanih u plastičnu vrećicu, 2 kom. od Allen/Hex alata, slične kvalitete Unbrako M6 pakovani u plastičnu vrećicu; standardni zidni držači pakovani u plastičnu vrećicu. Zidni držači bi trebali spriječiti prevrtanje namještaja; printano uputstvo za montažu (isporučuje se od strane klijenta) i naljepnice s informacijama o sadržaju ambalaže. Kompanija očekuje da dobije sljedeće uzorke: • Hrast: okvir, 2 kutije, 1 ladica • Bukva: okvir, 2 kutije, 1 ladica • 16 polica u obojenom MDF-u • 2 poklopca u obojenom MDF-u • 1 polica Fenix NTM bijele boje. Prva narudžba bit će sljedeća: • 25 do 100 mješovitih okvira, 50 ladica i 150 kutija - u bukvi i hrastu • 25 poklopaca i 300 polica u bijeloj boji. Očekuje se da će narudžbe biti barem dvostruke u roku od 1-2 godine, s ciljanom godišnjom proizvodnjom 1500 okvira, 9000 polica, 3000 kutija, 1500 ladica i 1200 poklopaca. Očekivano vrijeme isporuke od narudžbe do skladišta klijenta trebalo bi biti najviše 6 sedmica, prva dostava se pravi do kraja 2017. godine. Tehničke specifikacije za drvo (hrast, bukva, vlažnost, završni radovi, obrada površine) MDF za unutrašnjost ladica i kutija (boja, završna obrada), MDF za police (boja, završna obrada), alternative za MDF za police i baze i drugi bitni detalji su dostupni na zahtjev.

Vrsta saradnje:

Proizvodi su ekskluzivni i usmjereni na vrhunske krajnje kupce, te proizvođač mora biti iskusan u proizvodnji proizvoda najviše kvalitete i dorade. Budući da će u budućnost dodati još dva tipa drveta, proizvođač mora biti svjestan toga i biti sposoban da u dogledno vrijeme poduzme potrebne aranžmane. Što se tiče ambalaže, svaki prijedlog proizvođača u vezi s najprikladnijom vrstom i kvalitetom pakiranja bit će dodatni bonus.

Ponudu pripremila: Sarajevska regionalna razvojna agencija (SERDA)

Email: aida@serda.ba

 

EEN BiH PS 12 - Septembar 2017

Objavljena: 25.08.2017.

Ističe: 25.08.2018.

Ažurirana: 18.09.2017.

Naslov:

Češka kompanija koja proizvodi zavarene mreže, ogradne sisteme i metalurške materijale zainteresovana je za ugovor o proizvodnji.

Opis:

Češka kompanija iz Moravsko-šleskog područja specijalizovana za proizvodnju zavarenih mreža, tipičnih i atipičnih dimenzija, pokretnih i čvrstih ograda ili mreža izrađenih od gabiona (žičnih kontejnera punjenih kamenom, izlomljenim betonom ili drugim materijalom, koji se koristi za izgradnju brana, potpornih zidova itd.), nudi sistem zaštite transportnih traka, sistem unutrašnjeg ograđivanja mašina, proizvodnih pogona, zaliha itd. traži partnera zainteresovanog za sporazum o proizvodnji. Kompanija je započela proizvodnju sistema zaštite transportnih traka, sistema unutrašnjeg ograđivanja mašina, proizvodnih pogona, skladišta, opasnih zona, praznih prostora itd. Ove proizvedene, visoko kvalitetne zavarene mreže dizajnirane su za široku upotrebu u građevinarstvu. Kompanija proizvodi - Zavarene mreže: - Standardizirane mreže - Atipične mreže - Mreže u koturovima - Glatke žičane mreže Ogradne sisteme: - pokretne ograde (privremeno i trajno ograđivanje građevina, zemljišta, prostorija) - fiksne ograde (trajno ograđivanje industrijskih, civilnih zemljišta i površina) Metalurške materijale: - Betonski čelik - Profili - Žica u ronlama (rebrasta, glatka, Ø 4 - 13,5 mm) - Betonske žice - Toplo valjani limovi i trake - Tanki lim - Vučeni čelik u šipkama Kompanija posjeduje sve neophodne kapacitete i korporativni eksperti uvijek mjere i predlažu sistem zaštite za svakog klijenta posebno. Kompanija traži partnera zainteresovanog za ugovor o proizvodnji za proizvodnju komponenti i proizvoda u skladu sa potrebama kupaca.

Vrsta saradnje:

Kompanija traži partnera koji treba posjedovati industrijsku metalnu opremu za konstrukcijsku/ građevinsku i druge djelatnosti. Saradnja podrazumijeva ugovor o proizvodnji.

Ponudu pripremila: Zenička Razvojna Agencija (ZEDA)

Email: alma@zeda.ba   

 

EEN BiH PS 13- Septembar 2017

Objavljena: 21.08.2017.

Ističe: 21.08.2018.

Ažurirana: 18.09.2017.

Naslov:

Kompanija iz Velike Britanije specijalizovana za kupatila visoke kvalitete želi da ponudi - outsourcing proizvodnju svojih drvenih proizvoda iskusnoj firmi iz drvo- prerađivačkog sektora.

Opis:

Britanska kompanija specijalizovana za vrhunska kupatila traži proizvođača stolarije ili ormarića za proizvodnju palete tradicionalnih toaletnih sjedala i jedinica za odlaganje. Kompanija traži partnera sa tradicionalnim vještinama, ali sa dinamičnim pristupom inovacijama i razvoju proizvoda sa kojima će aktivno raditi. Kompanija proizvodi i prodaje kupatila u Velikoj Britaniji. Kompanija je specijalizovana za proizvodnju, dizajn i nabavku vrhunskih, tradicionalnih kupaonickih proizvoda kao što su toaletna sjedala i jedinice za odlaganje. Proizvodi nisu masovno proizvedeni da odražavaju posebnu prirodu proizvoda i tržišta koje snabdijevaju. Oni žele da pronađu partnera za proizvodnju i da zatim zajedno kreiraju nove dizajne. Kompanija je progresivni inovator i trenutno širi svoju maloprodajnu sposobnost. U slučaju pronalaska odgovarajućeg partnera, kompanija bi predložila premještanje svih svojih zahtjeva za stolariju novom partneru.

Vrsta saradnje:

Kompanija iz Velike Britanije traži partnera sa iskustvom u izradu visokokvalitetnih drvenih proizvoda i finalnoj obradi bojenjem. Iskustvo u izradi stolarije i ormara, ručno izrađenih od punog hrasta ili mahagonija za visoke i klasične kupaonice. Zainteresovana je za outsourcing ugovor.

Ponudu pripremila: Zenička Razvojna Agencija (ZEDA)

Email: alma@zeda.ba   

 

EEN BiH PS 14- Septembar 2017

Objavljena: 23.08.2017

Ističe: 23.08.2018

Ažurirana: 18.09.2017

Naslov:

Poljski proizvođač modernog i klasičnog namještaja nudi ugovore o proizvodnji ili podugovaranju.

Opis:

Poljska kompanija, koja ima više od 30 godina iskustva u proizvodnji modernog i klasičnog namještaja, traži poslovne partnere i nudi usluge proizvodnje namještaja ili njegovih dijelova kao podizvođač ili pod proizvodnim ugovorima. Poljska kompanija, specijalizovana za proizvodnju modernog i klasičnog namještaja, nudi usluge proizvodnje namještaja proizvođačima namještaja, dizajnerima, građevinskim i drugim odgovarajućim kompanijama u obliku ugovora o proizvodnji ili podugovaranju. Poljski proizvođač namještaja koji ima preko 30 godina iskustva, nudi širok spektar standardnog namještaja i namještaja po narudžbi. Glavni proizvodni program kompanije: kućni namještaj, barski namještaj, kancelarijski namještaj. Kompanija nudi sofe i fotelje u setovima ili kao pojedinačne dijelove namještaja. Kompanija takođe nudi stolice i stolove koji su u skladu sa setovima namještaja, koje kompanija prodaje, a takođe mogu individualno da integrišu unutrašnjost. Firma nudi proizvodnju namještaja sa pojedinačnim i velikim narudžbama. Oni mogu ponuditi širok spektar površina, boja i vrsta materijala. Kompanija proizvodi svoje proizvode od visokokvalitetnih materijala kao što su hrast i bukva, prirodne italijanske kože i tkanine visoke čvrstoće. Sva sredstva i materijali, koje kompanija koristi za svoje proizvode su u skladu sa najvišim standardima kvaliteta i posjeduju potrebne certifikate. Zahvaljujući visokom kvalitetu proizvoda, kompanija je stekla širok spektar kupaca. Kompanija se fokusira na pružanje brze i efikasne podrške korisnicima što znači brza projektna asistencija, ponude i isporuke na vrijeme. Pored toga, kompanija uspješno sarađuje sa partnerima iz drugih zemalja kao što su Mađarska i Njemačka i planira proširiti svoju prodaju u inostranstvo i zato traži mogućnost saradnje sa partnerima koji trebaju proizvodne usluge u skladu sa ugovorom o proizvodnji. Kompanija se nudi kao podugovarač i traži kompanije kojima bi mogla dodijeliti dio specifičnog ugovora.

Vrsta saradnje:

Potencijalni partner treba da bude aktivan u oblasti proizvodnje i distribucije namještaja i dijelova namještaja. Kompanija je zainteresovana za saradnju u okviru ugovora o proizvodnji ili podugovaranja. Potencijalni partneri mogu biti proizvođači namještaja koji traže koprodukcijske usluge, dizajneri namještaja koji traže proizvođače, druge kompanije koje traže proizvođače namještaja za svoje projekte nekretnina kao što su privatne kuće, hoteli, restorani, kafići, javne građevine itd.

Ponudu pripremila: Zenička Razvojna Agencija (ZEDA)

Email: alma@zeda.ba   

 

EEN BiH PS 15 – Septembar 2017

Objavljena: 22.08.2017.

Ističe: 22.09.2018.

Ažurirana: 18.09.2017

Naslov:

Švedska kompanija traži europskog proizvođača metalnih ploča - lima

Opis:

Švedska kompanija je osnovana 2009. godine i bavi se proizvodnjom opreme za kodiranje, hardvera i tinte za proizvodnu industriju. Razvoj i proizvodnja tinte se odvija pod jednim krovom, što predstavlja veliku prednost za kompaniju i za kupce. Zbog veće potražnje i daljnje konkurentnosti, kompanija traži partnere iz drugih dijelova Europe za izradu metalnih ploča - lima. Proizvođači moraju da zadrže visoku kvalitetu i da budu u mogućnosti da izrade metalne ploče - limoa prema specifičnim standardima/svojstvima (metalna ploča – lim od plemenitog čelika EN 1.4404). Dijelovi metalnih ploča – lima su vjerovatno napravljeni sa strojem za rezanje vodenim mlazom, savijeni sa kočnicom za savijanje i spojeni zavarivarnjem. Godišnja proizvodnja je u rasponu od 50 do 100 komada i u porastu je.

Vrsta saradnje:

Švedska kompanija traži partnera koji se bavi proizvodnjim metalnih ploča – lima, prema specifičnim standardima, uglavnom EN 1.4404. Kompanija bi potpisala sporazum o proizvodnji sa proizvođačem.

Ponudu pripremila: Razvojna agencija Unsko-Sanskog kantona (RAUSK)

Email: info@rausk.ba

 

EEN BiH PS 16 – Septembar 2017

Objavljena: 21.08.2017

Ističe: 09.08.2018

Ažurirana: 18.09.2017

Naslov:

Danska kompanija za dizajn traži proizvođača ploča za sto od hrastovine

Opis:

3 partnera su osnovala ovu dansku kompaniju 2014. godine kako bi kreirali i prodali bezvremenski namještaj i interijere u nordijskom stilu. Svaki proizvod se pravi po mjeri i može se napraviti u različitim oblicima. Kompanija je ubrzano napredovala i imala porast prometa prodaje na danskom tržištu. Proizvodi se trenutno proizvode u Danskoj, ali žele podijeliti proizvodnju na dijelove kako bi uštedjeli na vremenu i troškovima. Kompanija traži proizvođače namještaja od hrastovine, koji mogu obezbijediti i ploče za sto i drvene površine proizvoda. Svi stolovi su napravljeni od dvije hrastove daske debljine 40 mm, koji nisu spojeni sa lijepljenim lameliranim drvetom. Površine su tipično 106 cm širine i do 300cm dužine. Sva korištena drva bi trebala biti certificirana sa A kvalitetom, bez čvorova, pukotina, ili drugih grešaka i proizvodi bi trebali biti isporučeni danskom kupcu sa vlagom od 6-10%. Bilo koji čvor u drvetu bi trebao biti zapečećen tako da površina bude ravna a daske bi trebalo tretirati dva puta sa uljem u tri različite boje. Fina obrada mora biti visokokvalitetna, otporan na prljavštinu i vodu te rustikalnog izgleda.

Vrsta saradnje:

Kompanija bi željela pronaći malog proizvođača, po mogućosti sa ISO certifikatom, specijaliziranog za namještaj ili dijelove namještaja, koji su u mogućnosti da rade na temelju outsourcinga, isporučujući redovno na osnovu ugovora. Kompanija je zainteresirana za redovnu i neprekidnu ponudu, a ne pojedinačne velike količine, kako bi se smanjili problemi sa skladištenjem. Maksimalan rok isporuke je 21 dan, sa narudžbom od 1-10 komada po narudžbi. Prosječan broj komada godišnje iznosi otprilike 200. Potpuni tehnički crteži su dostupni za sve proizvode, a od dobavljača se traži da popune obrazac ponude za usporedbu. Zbog kvalitete i uvjeta isporuke, kompanija nije zainteresirana za proizvođače koji imaju manje od 10 usposlenika u svom pogonu. Kako bi troškovi proizvodnje bili što je moguće niži, uz jednostavnu komunikaciju i niske troškove prevoza, kompanija traži dobavljače iz Europe, po mogućnosti iz istočne Europe, ali su otvoreni za sve mogućnosti. Kompanija nije zainteresirana za proizvođače lijepljenog lameliranog drveta/MDF (vlakna srednje gustine) ili slično. Proizvodnja bi najviše odgovarala proizvođaču sa najmanje 10 zaposlenika, koji može da održi dosljednost kvalitete proizvodnje i isporuke.

Ponudu pripremila: Razvojna agencija Unsko-Sanskog kantona (RAUSK)

Email: info@rausk.ba

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: