Novi sadržaji u Centru "Safet Zajko": Umjetna stijena i teniski tereni

23.02.2016. 08:15 / Izvor: Oslobođenje
Novi sadržaji u Centru 'Safet Zajko': Umjetna stijena i teniski tereni

Općina Novi Grad ove godine nastavit će sa uređenjem Centra za edukaciju, sport i rekreaciju "Safet Zajko" u naselju Halilovići.

Općina Novi Grad ove godine nastavit će sa uređenjem Centra za edukaciju, sport i rekreaciju "Safet Zajko" u naselju Halilovići.

Centar koji je otvoren u septembru prošle godine i koji je svojim ambijentom i onim što nudi oduševio sve građane KS-a trebao bi posjetiocima da ponudi još mnoštvo zanimljivih i atraktivnih sadržaja kako za djecu, tako i za one malo starije.

Dječiji park

Naime, predviđeno je da se radi na sanaciji i adaptaciji postojećih objekata, izgradnji još sportskih i rekreacionih sadržaja kao što su teniski tereni na otvorenom, višenamjenski multifunkcionalni tereni, koje će moći koristiti djeca i odrasli. Također, gradio bi se i dječiji park sa umjetnom stijenom, koji će izgledom i funkcijom biti drugačiji od dječijih igrališta izgrađenih u proteklom periodu.

"S obzirom na to da je Centar smješten u prirodnom okruženju, planirano je i da se izgrade određeni vodeni sadržaji, koji će se izgledom i namjenom uklapati u prirodni ambijent Centra. Također, planirana su finansijska sredstva za hortikulturno uređenje, tako da će i ove godine biti nastavljeno oplemenjivanje zelenih površina u Centru "Safet Zajko", a osim toga, nastavićemo i sa izgradnjom nove javne rasvjete, kako bi cijeli prostor Centra bio osvijetljen na adekvatan način", kazali su nam u Općini Novi Grad koja će za sve navedene radove iz budžeta za ovu godinu izdvojiti oko 800.000 KM.

Ulaz besplatan

Naveli su da će realizacija planiranih aktivnosti početi nakon okončanja postupka javne nabavke, odnosno izbora izvođača radova, a radovi će se odvijati u skladu sa ugovorenim dinamičkim planom.

Ono što će svakako posebno obradovati građane jeste da će ulaz u Centar i dalje biti besplatan za sve one koji ga odluče posjetiti.

Pretvaranje napuštene kasarne u veliki zeleni park sa mnoštvom sadržaja pokazao se kao pun pogodak. Tome u prilog govori i činjenica da je ovo mjesto postalo omiljena destinacija brojnim Sarajlijama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije