Otvoren Sajam turizma i eko proizvoda STEP - Jajce 2017.

23.05.2017. 15:08 / Izvor: Fena
Otvoren Sajam turizma i eko proizvoda STEP - Jajce 2017.

Sajam je okupio zainteresirane proizvođače eko proizvoda, turističke agencije, hotelijere i ugostitelje iz cijele BiH.

Želimo da općine imaju namjenska sredstva za razvoj turizma kao veoma perspektivne grane privrede te da konačno svaka od njih dobije priliku da kroz sopstvenu turističku zajednicu na adekvatan način promovira svoje potencijale. Općine ne trebaju zavisiti ni od Federacije ni od kantona, jer upravo lokalne zajednice najbolje znaju kakve su njihove potrebe i šta mogu pružiti turistima, izjavila je federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo na otvaranju 4. Sajma turizma i eko proizvoda STEP - Jajce 2017.

Sajam je okupio zainteresirane proizvođače eko proizvoda, turističke agencije, hotelijere i ugostitelje iz cijele BiH. Grad partner 4. Sajma turizma i eko proizvoda STEP - Jajce 2017 je Tomislavgrad. Sajam se održava pod pokroviteljstvom Općine Jajce i u organizaciji Agencije za kulturno-historijsku i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca.

Ministrica Đapo je kazala da je došla u Jajce prvenstveno da bi dala podršku promociji turističke ponude grada. Jajce je, kaže, najbolji primjer da općine prepoznaju mogućnosti koje im daje turizam.

"Jedan od glavnih ciljeva Federalnog ministarstva okoliša i turizma je da im pruži podršku i pomoć u razvijanju njihovih turističkih kapaciteta. Želimo kroz odgovarajuće zakonodavstvo omogućiti općinama da odlučuju o tome šta i na koji način žele razvijati u oblasti turizma. Vrlo rado se odazivam na slične pozive, jer želim lično dati podršku općinama koje razvijaju turizam kao što one daju ogromnu podršku meni kad su u pitanju nova zakonska rješenja koje uvodimo ja i Vlada Federacije, a koja su vezana upravo za jačanje uloge općina u razvijanju turizma. Mislim da su Jajce i ponuda današnjeg sajma najbolji dokaz koliko turističkog blaga - koje do sada nije bilo dovoljno afirmirano - ima naša zemlja", kazala je ministrica Đapo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti