Bingo kupio fabriku Novitet u Bosanskom Petrovcu

01.11.2015. 16:19 / Izvor: Akta.ba
Bingo kupio fabriku Novitet u Bosanskom Petrovcu

Senad Džabić, vlasnik preduzeća Bingo d.o.o. iz Tuzle, potpisao je ugovor sa Hetom ( HETA ASSET RESOLUTION BIH) o kupovini prostora bivše fabrike Novitet u Bosanskom Petrovcu, a na potpisivanju u Tuzli su prisustvovali Zlatko Hujić, načelnik Općine Bosanski Petrovac, kao i Izudin Saračević, premijer Unsko-sanskog kantona.

Senad Džabić, vlasnik preduzeća Bingo d.o.o. iz Tuzle,  potpisao je ugovor sa Hetom ( HETA ASSET RESOLUTION BIH) o kupovini prostora bivše fabrike  Novitet u  Bosanskom Petrovcu, a na potpisivanju u Tuzli su prisustvovali  Zlatko Hujić, načelnik Općine Bosanski Petrovac, kao i Izudin Saračević, premijer Unsko-sanskog kantona.

"Ovo je bio jedan dugotrajan period neizvjesnosti, nakon što je danas Bingo kupio fabriku, sudbina imovine Noviteta dobila je svog konačnog vlasnika. A Bingo je preduzeće u koje se vjeruje",  rekao je načelnik Hujić.

Fabrika Novitet je prošla kroz fazu loše privatizacije, i tadašnji vlasnici su podizali kredite, a imovinu fabrike stavljali pod hipoteku. Kako kredite nisu vraćali imovinu je preuzela Heta, koja je današnjim ugovorom, imovinu konačno prodala najvećem domaćem trgovinskom lancu u Bosni i Hercegovini.

Stečajni postupak u Novitetu trajao je skoro deset godina, a Općinski sud u Bihaću je zaključio postupak  2013. godine, jer preduzeće više nije imalo stečajne mase.

"U Bosanskom Petrovcu ove godine se dešavaju značajni pomaci, rade se veliki infrastrukturalni projekti, privodimo kraj kanalizacionu mrežu, kao i značajne vodovodne pravce. Uz pomoć Arifagića krenula je pozitivna priča o poljoprivredi i stočarstvu. Međutim, dolazak preduzeća Bingo u Bosanski Petrovac biti  će nešto što će se pamtiti, jer Bingo nije samo trgovina, nego sve više i proizvodnja, što znači i direktno zapošljavanje ljudi",  rekao je načelnik Hujić.

Premijer Izudin Saračević i načelnik Hujić, zajedno sa Senadom Džabićem, vlasnikom Binga, u Tuzli su obišli dio proizvodnih pogona Binga, gdje su se upoznali sa paletom proizvoda koje Bingo radi pod svojim brendom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije