Do jula useljenje prvih stanara u stambeno naselje Dobrinja exclusive

19.03.2014. 11:01 / Izvor: eKapija.ba
Do jula useljenje prvih stanara u stambeno naselje Dobrinja exclusive

Na padinama brda Mojmila, u ulici Želimira Vidovića Kelija u toku je izgradnja kompleksa stambenog naselja Dobrinja exclusive, čiji je investitor OKI d.o.o. Sarajevo.

Na padinama brda Mojmila, u ulici Želimira Vidovića Kelija u toku je izgradnja kompleksa stambenog naselja Dobrinja exclusive, čiji je investitor OKI d.o.o. Sarajevo. Planirani rok završetka radova i useljenje se očekuje u julu 2014. godine, kada će biti završena A lamela. B lamela bi trebala biti završena do septembra.

Potvrdio je ovo za eKapija.ba Emir Kulovac iz Agencije za nekretnine Prostor koja je ovlašteni agent projekta.

Kako navode iz Agencije Prostor ovaj projekat je pokrenut u svrhu odgovora na potražnju za visokokvalitetnim stanovima u općini Novi Grad. Planski koncipirano naselje kakvo je Dobrinja Exclusive okrenuto je modernom način življenja u mirnoj sredini i predstavlja idealan dom za ljude u svim životnim fazama i dobima.

Dobrinja Exclusive nudi 96 stambenih jedinica, u rasponu od 56 m2 do 192 m2, smještenih u šest lamela, međusobno povezanih garažnim prostorom i pješačkim platoom. Visok standard gradnje i kvalitet materijala, kao i posebna pažnja pri projektovanju, rezultiralo je kreiranjem lijepo uređenog prostora sa mnogo prirodnog svjetla unutar stambenih jedinica.

Stambeni objekti su projektovani i građeni prema najmodernijim standardima gradnje i izgrađeni su kao kompleks zatvorenog tipa.
Od ostalih parcela je ograđen betonskim zidom visine h= 2,5m, a ulazi u kompleks će biti pod nadzorom i sa rampom na pristupnom putu sa mogućnošću ulaska samo za stanare.

Kulovac kaže da radovi na izgradnji objekta Dobrinja exclusiv teku dobro, a posebno im pogoduje ovo toplo vrijeme.

"Zainteresovanost za stanove je dobra, ljudi posjećuju svakodnevno gradilište, raspituju se. Najveća zainteresovanost je za dvosobne i trosobne stanove. Inače, projekat ima šest lamela, a u prvoj fazi se rade tri lamele. Što se tiče radova na prvoj lameli, radovi na fasadi su u toku, tako da bi se uskoro trebala i skela skinuti. Znači fasada bi trebala biti skroz završena kroz 30- tak dana", navodi on.

Na zgradi će biti postavljena termoizolaciona fasada stiroporom debljine 10 cm. Fasadna bravarija je aluminijska po sistemu SCHUCO AKS NOVONIC 60 za prozore i ASS 50 za klizna vrata, ostakljena termopan staklom 4+16+4 mm low E za prozore i 6+12+lamistal 6mm low E za visoke pozicije.

Klizna vrata na fasadnoj bravariji će imati ogradu od kaljenog stakla d=12mm koje će inoksnim nosačima biti fiksirani na fasadnu bravariju.
Opšavi krovnih greda i konzola, prozorskih konzola i klupica se izvode od pocinčanog plastificiranog čeličnog lima u tamnoj boji.

Na stambenim lamelama krovovi su ravni. Krov garaže služi kao prohodni ozelenjeni plato sa prostorima za sjedenje i igru dok je saobraćaj zabranjen za sva vozila osim vozila hitne pomoći i vatrogasna. Pristup na plato je omogućen preko rampe i stepeništa.

Hidroizolacija na krovu, lođama, kupatilima izvedena je bitumenskom ljepenkom u dva sloja sa predhodnim hladnim premazom bitulitom.

Svi stanovi u objektima su zaštićeni od gubitaka toplote tako da su zidovi stubišta obljepljeni stiroporom d=5cm, dok su stanovi u suterenu zaštićeni od hladnoće iz garaže, gdje je plafon garaže na mjestima gdje se nalaze stanovi obložen stiroporom d=10cm.

Svi podovi u stanovima su plivajući sa stiroporom debljine 4cm. Završne podne obloge u kupatilima, kuhinjama, ostavama, lođama i stubištu su keramičke pločice, I klase italijanske proizvodnje, dok je u ostajim prostorijama u stanovima klasični hrastov parket debljine 2,1cm, brušen i lakiran lakom na bazi vode.

Zidovi u kupatilima su rađeni od keramičkih pločica do plafona.
Ulazna vrata su protivprovalna, od čeličnog lima u boji tamnog oraha. Unutrašnja sobna vrata su od bukovog furnira, obostrano šperovana, tonirana sadolin mat lakom.

Grijanje stanova i sanitarne vode je ostvareno preko kotlovnice koja se nalazi u objektu B1. Svaki stan ima svoj kalolimetar i vodomjer za obračunavanje potrošnje.

Stanovi orjentisani prema jugu imaju klima jedinice kojima je predviđeno klimatiziranje prostora.
Sva oprema kupatila , vodokotlići, WC školjke,armaturne česme , tuš kabine, kade naručeni su od renomiranih proizvođača kao što su: Viega, Hans Grohe, ...

Kreditno finansiranje nekretnine omogućeno je u BOR Banci sa fiksnom kamatnom stopom od 6,94% i otplatnim rokom do 25godina.
Naknada za obradu kredita iznosi 1%, a za korisnike navedene banke 0,5%.

Lokacija stambenog kompleksa Dobrinja Exclusiv je izuzetno dobro povezana javnim gradskim saobraćajem sa ostalim dijelovima grada, tako da je najbliže stajalište udaljeno samo 150 metara od zgrade. U blizini je tržni centar Merkator, supermarketi, osnovne škole, pošta, trolejbuska i autobuske stanice, sportsko-rekreativni centri, te više ostalih sadržaja neophodnih za ugodan i miran život uz izvrsnu infrastrukturnu povezanost sa centrom Sarajeva.

A.Š.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije