Privrednici iz Turske i Katara zainteresovani za NK Čelik

21.09.2017. 13:44 / Izvor: Akta.ba
Privrednici iz Turske i Katara zainteresovani za NK Čelik

Nogometni klub Čelik jedan od simbola Zenice zanimljiv je stranim investitorima.

Nogometni klub Čelik jedan od simbola Zenice zanimljiv je stranim investitorima. Nakon delegacije biznismena iz Švicarske, danas je Gradsku upravu i gradonačelnika Fuada Kasumovića iz istih razloga, mogućeg ulaganja u NK Čelik posjetila i delegacija iz Turske. Aydin Olgun, uspješni privrednik iz Istanbula zajedno sa svojim saradnikom Bulentom Tulumom, dugogodišnjim sportskim direktorom Galatasaraya, tokom višesatnih razgovora sa gradonačelnikom Kasumovićem iskazao je jaku želju za investiranje, što bi ujedno značilo i oporavak Nogometnog kluba Čelik.

"Riječ je o preliminarnim razgovorima u kojem sam ljude koji se bave ovom vrstom biznisa upoznao sa aktuelnim stanjem u NK Čelik. Cilj Gradske uprave jeste da su nam građani zadovoljni. Čelik ima armiju navijača i dat ćemo sve od sebe da na njihovo i naše zadovoljstvo riješimo problem koji se posljednje dvije decenije stvarao u Čeliku", kaže gradonačelnik Kasumović.

Olguna i Tuluma zanimalo je trenutno finansijsko stanje u NK Čelik, kao i infrastruktura, pa je tim povodom organizovana i posjeta stadionu Bilino polje i klupskom menadžmentu.

"U što kraćem roku želimo se upoznati sa stvarnim stanjem u klubu nakon čega ću zajedno sa svojim partnerom iz Katara donijeti konačnu odluku. Sretni smo što smo u Zenici ovako srdačno primljeni od strane gradonačelnika Kasumovića o kojem se lijepo priča i u našoj domovini. Imamo velike planove i ako dođe do saradnje, a mi istinski želimo da radimo u Bosni i Hercegovini, navijači mogu biti sigurni da će Čelik uvijek biti u vrhu tabele", rekao je Aydin Olgun.

Gradonačelnik Fuad Kasumović zatražio je od uprave i svih okupljenih oko NK Čelik da u roku od sedam dana utvrde stvarno stanje dugovanja, da ukoliko je to moguće zaključe sporazume sa povjeriocima ili sa fizičkim i pravnim licima koja su u proteklom periodu finansirala ili na drugi način pomagala klub. Neki od njih su ranije najavili da će se odreći potraživanja, s ciljem ozdravljenja NK Čelik.     

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije