U industrijskoj zoni Famos u toku izgradnja objekta vrijednog 5 miliona KM

19.06.2017. 12:24 / Izvor: Akta.ba

Riječ je o izgradnji novog objekta na mjestu starog koji je devastiran i uništen u proteklom period.

Trenutno se na mjestu postojećeg devastiranog objekta nekadašnjeg industrijskog giganta FAMOS, a u okviru preduzeća Famos d.d. realizira nova investicija čija je građevinska vrijednosti procijenjena na 5 miliona KM.

Riječ je o izgradnji novog objekta na mjestu starog koji je devastiran i uništen u proteklom periodu. Iz kompanije kažu kako su se sada ponovo stvorili finansijski uslovi kako bi se moglo nastaviti sa investicijom koja se pokazala profitabilnom.

"Naime, prije pet godina Famos d.d. je investirao sredstva u rekonstrukciju prve faze ovog objekta kada je izgrađeno prvih 5.400 m2 proizvodno-skladišnog prostora. Završeni dio objekta je ubrzo iznajmljen jednoj stranoj kompaniji koja se bavi proizvodnjom drvenih elemenata za izvoz, te jednoj domaćoj kompaniji za skladišni prostor. Interesanti za unamljivanje ovih prostora su uglavnom strane kompanije koje pokreću neki vid proizvodnje u BiH", rekli su iz kompanije.

Površina novog objekta je 10.000 m2, a završetak radova je planiran u oktobru ove godine.

Trenutno se na objektu radi AB konstrukcija čiji izvođač je Bupartner d.o.o. iz Gračanice.

Industrijska zona Famos pruža velike mogućnosti za one koji žele da investiraju, te se svakodnevno na ovom području grade novi proizvodni pogoni i hale.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije