Top 10 bh. kompanija u IT sektoru

25.06.2016. 12:39 / Izvor: Akta.ba
Top 10 bh. kompanija u IT sektoru

Top 10 bh. kompanija u oblasti IT u prošloj godini ostvarilo je profit preko 15 miliona KM, pokazala je analiza koju je radio portal Akta.ba.

Top 10 bh. kompanija u oblasti IT u prošloj godini ostvarilo je profit od preko 15 miliona KM, pokazala je analiza koju je radio portal Akta.ba na osnovu pokazatelja koji su objavljeni u našem registru. Na vrhu liste najuspješnijih kompanija iz ove oblasti nalazi se kompanija NSoft iz Mostara koja je u prošloj godini ostvarila oko 3,4 miliona KM dobiti. Na listi slijede BS TS d.o.o. Sarajevo, Dom Net d.o.o. Gornji Vakuf,  Symphony d.o.o. Sarajevo, ZIRA d.o.o. Sarajevo, Asseco SEE d.o.o. Sarajevo, Planet Soft d.o.o. Banja Luka,  od kojih je svaka ostvarila preko milion KM dobiti u prošloj godini. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Što se tiče ostvarenih prihoda najuspješnija IT kompanija u prošloj godini je bila Nites d.o.o. Banja Luka. a slijede  BS TS d.o.o. Sarajevo,  Asseco SEE d.o.o. Sarajevo koje su imale preko 10 miliona KM prihoda u prošloj godini. Ukupna prihod ovih 10 kompanije je u prošloj godini iznosio oko 90,9 miliona KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti