Vlada Belgije posvećena spašavanju Brussels Airlinesa

17.05.2020. 09:12 / Izvor: SRNA
Vlada Belgije posvećena spašavanju Brussels Airlinesa

Belgijska administracija saopštila je da je posvećena postizanju dogovora sa njemačkom aviokompanijom "Lufthansa" za spas ogranka "Brussels Airlines".

Belgijska administracija saopštila je da je posvećena postizanju dogovora sa njemačkom aviokompanijom "Lufthansa" za spas ogranka "Brussels Airlines" ukoliko bude zagarantovana budućnost nacionalne avio-kompanije.

Belgijski premijer Sofi Vilmes i ministri su u zajedničkom saopštenju sa "Lufthansom" naveli da su Vladi neophodne garancije za realističan poslovni plan kojim će avio-kompanija biti profitabilna operacija uz pogodne mogućnosti zaposlenja.

"Današnji sastanak je objema stranama dao mogućnost da pojasne svoje stavove i da ubrzaju usklađivanje ovih pozicija", navodi se u saopštenju nakon susreta članova belgijske vlade sa timom "Lufthanse" na čelu sa direktorom Karstenom Šporom.

Belgija traži da broj otpuštenih radnika u "Brussels Airlines-u" bude što ograničeniji.

Avio-kompanija je početkom sedmice objavila planove za smanjenje flote za 30 odsto i osoblja za četvrtinu kako bi opstali tokom i nakon pandemije.

Riječ je o opstanku i nacionalnog aerodroma u Briselu gdje 40 odsto saobraćaja pripada "Brussels Airlines-u".

"Lufthansa" i belgijska Vlada priznaju važnost aerodroma kao ekonomskog sjedišta i da je neophodan plan za razvijanje na destinacije u Africi i sjevernoj Americi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU