My Dolce Casa

Hrvatsku svrstali u top 5 država za život u Europi, pogledajte listu

02.03.2023. 13:45 / Izvor: N1 Hrvatska
Trogir

Hrvatska je peta najbolja europska zemlja za život u 2023. godini, navodi se u nedavnom istraživanju životnih pogodnosti.

Hrvatska je peta najbolja europska zemlja za život u 2023. godini, navodi se u nedavnom istraživanju životnih pogodnosti.

Istraživanje koje je proveo američki istraživački blog “My Dolce Casa” koji se bavi selidbom, životom i umirovljenjem u inozemstvu, identificirala je idealna mjesta u Europi koja nude kombinaciju izvrsne kvalitete života i razumnih troškova života.

Oslanjajući se na najnovije podatke iz baze podataka Numbeo, istraživači su koristili formulu koja je uzela u obzir najniže troškove života i najvišu kvalitetu života. Hrvatska se tako našla među top pet europskih zemalja zahvaljujući odličnoj kombinaciji upravo ta dva faktora, piše Croatia Week.

“Hrvatska ima nisku ocjenu troškova života (ocjena 47) i znatno iznad prosječnu ocjenu kvalitetu života (163), čime nudi izvrstan životni stil po razumnoj cijeni”, zaključak je istraživanja.

Hrvatsku su na ljestvici prestigli samo Španjolska, Portugal, Nizozemska i Slovenija.

Zanimljivo, iza Hrvatske su se našle Austrija, Njemačka i Italija. Susjedna Italija našla se tek na 29. mjestu, nudeći puno nižu kvalitetu života uz više troškove života.

Najbolje zemlje u Europi za život u 2023. godini su:

1. Španjolska

2. Portugal
3. Nizozemska
4. Slovenija
5. Hrvatska

6. Finska
7. Češka
8. Estonija
9. Litva

10. Austrija
11. Njemačka
12. Luksemburg
13. Slovačka

14. Švedska
15. Poljska

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU