Traže hitni zakon

Nezadovoljni poljoprivrednici iz Hrvatske blokirali granični prijelaz prema BiH

23.11.2023. 13:44 / Izvor: Nezavisne novine
HR

Njihovi glavni zahtjevi su da se hitno prekine s eutanazijom zdravih svinja.

Njihovi glavni zahtjevi su da se hitno prekine s eutanazijom zdravih svinja, pod hitno donese zakon kojim bi se omogućilo prometovanja zdravim svinjama i da se omoguće svinjokolje na tradicijski način.

Poljoprivrednici s istoka Hrvatske, nezadovoljni odlukama Vlade RH oko suzbijanja afričke svinjske kuge, danas su s 30-ak traktora blokirali cestu koja vodi prema graničnom prijelazu Županja - Orašje. Međutim iz policije neslužbeno doznajemo kako se preko prijelaza ipak može proći.

Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog sela Tomislav Pokrovac kazao je kako će poljoprivrednici blokirati i granični prijelaz Tovarnik - Šid kao i neke  ceste na istoku Hrvatske. Najavljivao je ranije i mogućnost blokade autoceste pa i željezničke pruge Vinkovci - Zagreb. Pokrovac je najavio kako će članovi Stožera, kao i nedavno osnovanog Sindikata zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje na cestama ostati sve dok se ne ispune njihovi zahtjevi.

Kazao je kako je blokada i odgovor na izjave ministrice poljoprivrede Marije Vučković da se njihovi zahtjevi ne mogu ispuniti. A njihovi glavni zahtjevi su da se hitno prekine s eutanazijom zdravih svinja, pod hitno donese zakon kojim bi se omogućilo prometovanja zdravim svinjama i da se omoguće svinjokolje na tradicijski način.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU