Pokrenute aktivnosti za provođenje prioriteta iz mišljenja EK

29.10.2020. 13:26 / Izvor: Akta.ba
Pokrenute aktivnosti za provođenje prioriteta iz mišljenja EK

Na ovaj način prihvaćena je Inicijativa Ministarstva spoljnih poslova za pokretanje aktivnosti na provođenju prioriteta u okviru Poglavlja 30.

Ministarstvo spoljnih poslova dostaviće Savjetu ministara Ministarstvo spoljnih poslova dostaviće Savjetu ministara BiH na usvajanje Prijedlog odluke o uspostavljanju radne grupe sastavljene od predstavnika nadležnih nivoa vlasti u BiH za izradu prijedloga zakona o razvojnoj i humanitarnoj pomoći Bosne i Hercegovine trećim zemaljama.

Na ovaj način prihvaćena je Inicijativa Ministarstva spoljnih poslova za pokretanje aktivnosti na provođenju prioriteta u okviru Poglavlja 30 (spoljni odnosi) iz Mišljenja Evropske komisije (EK), koji će dovesti do uspostavljanja politike razvojne saradnje i humanitarne pomoći.

BiH na usvajanje Prijedlog odluke o uspostavljanju radne grupe sastavljene od predstavnika nadležnih nivoa vlasti u BiH za izradu prijedloga zakona o razvojnoj i humanitarnoj pomoći Bosne i Hercegovine trećim zemaljama.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU