Grad na Neretvi turistička destinacija jadranske regije

07.09.2013. 09:53 / Izvor: Dnevni list
Grad na Neretvi turistička destinacija jadranske regije

Ovaj projekt je od samog početka bio velik i fascinantan, prvenstveno zato što se ostvarila prekogranična suradnju i što su se spojile 2 obale Jadranskog mora s ciljem da promičemo kulturne objekte s obje strane Jadrana.

Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanske županije jučer je organizirala deseti po redu sastanak Upravnog odbora/operativni sastanak projekta ADRISTORICAL LANDS –“Povijest, kultura, turizam, umjetnost i stari zanati na europskom jadranskom području”, u hotelu Bevanda u Mostaru. Sastanci Upravnog odbora projekta održavaju se redovito u cilju koordinacije i organizacije projektnih aktivnosti uz sudjelovanje projektnog menadžera i predstavnika projektnih partnera iz Italije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Albanije.

U okviru navedenog sastanka predstavnici partnera iz Italije i projektni menadžer prezentirali su dosadašnje rezultate projekta i projektni web portal.

"Ovaj projekt je od samog početka bio velik i fascinantan, prvenstveno zato što smo uspjeli ostvariti prekograničnu suradnju i spojiti 2 obale Jadranskog mora s ciljem da promičemo kulturne objekte s obje strane Jadrana. Upravo u Mostaru , zahvaljujući zajednici i gradu koji su napravili zaista sjajan posao i mnogo doprinijeli, mislimo da smo napravili velik korak naprijed", istaknuo je Alberto Rebbuci, partner projekta i predstavnik provincije Ravena. Kako kaže, Mostar je jedna od jačih strana projekta, te je grad s velikom poviješću i na neki način je okupio svijet po pitanju obnove nakon silnih razaranja.

"Mostar zapravo predstavlja upravo ono što se želi izgraditi, a to je most preko Jadrana od jedne do druge obale. I upravo zato nije slučajnost što je logo našeg projekta Stari most u Mostaru", naglasio je Rebucci.

Važnost projekta koji se već dvije godine provodi istaknuo je i Semir Temim, zamjenik direktora Turističke zajednice HNŽ-a.

"Ovaj projekt je od velikog značaja, a pored toga vrijednost ovog projekta predstavlja i uvezivanje regije kao jedinstvene turističke regije kada je u pitanju Jadranska regija. Ljudi s ovih prostora trebaju shvatiti da kroz ovakve projekte imaju puno više koristi nego što pojedinci misle", rekao je Temim, osvrnuvši se i na projekte koji su provedeni u HNŽ-u.

" Izrada web stranice i multimedijalnih totema turistima pruža sve informacije na jednom mjestu, što je od velikog značaja, a ovogodišnja sezona se unatoč lošijem početku  iskazala u 8. mjesecu i mislim da će do kraja biti zadovoljavajuća", kazao je Temim. Projekt ADRISTORICAL LANDS je financiran od Europske unije, Instrumentom predpristupne pomoći (IPA), u okviru Jadranskog programa prekogranične suradnje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU