Kacin: Hrvatska će uskoro na crvenu listu

13.08.2020. 12:00 / Izvor: seebiz.net
Kacin: Hrvatska će uskoro na crvenu listu

Kacin je kazao kako bi Slovenija službenim hrvatskim brojevima sigurno mogla dodati one infekcije koje su zabilježene u Sloveniji i koje se uvoze iz Hrvatske.

Glasnogovornik slovenske vlade za koronavirus Jelko Kacin sinoć je na POP TV-u govorio o navodnim planovima Hrvatske za koje javnost u Hrvatskoj ne zna gotovo ništa.

"Rastužuje me to što Hrvatska namjerava promijeniti svoj zakon o zaraznim bolestima, ali tek nakon 20.kolovoza", rekao je Kacin. 

Kazao je kako će turistička sezona već biti gotova prije nego što zakon stupi na snagu i da se mjere uopće neće moći primijeniti na sezonu.

"To je priča koja jako zaostaje", komentirao je Kacin poteze hrvatske vlade.

Iz Slovenije su, kako se čini, najviše ogorčeni time što je Hrvatska, smatraju, epidemiološku sliku potpuno podredila turističkoj sezoni.

Kacin je kazao kako bi Slovenija službenim hrvatskim brojevima sigurno mogla dodati one infekcije koje su zabilježene u Sloveniji i koje se uvoze iz Hrvatske.

"Onda su ti hrvatski brojevi puno veći", komentirao je Kacin.

"Ključna činjenica je da oni testiraju manje od nas", istaknuo je, dodavši da turisti ne vjeruju hrvatskom zdravstvenom sustavu i da se posljedično više vole vratiti u domovinu ako se razbole tijekom odmora. Kacin vjeruje da će to sigurno imati negativne posljedice za hrvatski turizam u budućnost.

Dodao je da će se Hrvatska "brzo naći na crvenoj listi" s obzirom na to da na to da je "previše slučaja zaraze među turistima. Kacin nije želio reći može li se Hrvatska naći na crvenoj listi Slovenije već sljedećeg tjedna,.

"To će morati reći brojevi", rekao je Kacin.

No jasno je dao do znanja da ćemo se, ako se ovakav trend u Hrvatskoj nastavi, brzo naći na slovenskoj crvenoj listi.

Podsjetimo, svi oni koji u Sloveniju ulaze iz zemalja koje se nalaze na crvenoj listi moraju ići u karantenu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU