Macron i Merkel podržavaju europsku strategiju o cjepivima

06.02.2021. 10:38 / Izvor: HINA
Macron i Merkel podržavaju europsku strategiju o cjepivima

Francuski predsjednik Emmanuel Macron i njemačka kancelarka Angela Merkel dali su podršku strategiji opskrbe cjepivima.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron i njemačka kancelarka Angela Merkel dali su podršku strategiji opskrbe cjepivima protiv covida koju vodi Europska komisija, unatoč kritikama i kašnjenjima. 

"U potpunosti podržavam naš europski pristup. Što bismo danas rekli da se Francuska i Njemačka natječu za cjepivo?  To bi bilo kontraproduktivno", izjavio je Emmanuel Macron na zajedničkoj konferenciji za novinare s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel. 

"Temeljna odluka o zajedničkom naručivanju bila je i ostaje ispravna. Ali morali smo priznati da proizvodni kapaciteti nisu tako veliki kao što smo mislili", dodala je Angela Merkel  na konferenciji održanoj nakon francusko-njemačkog Vijeća za obranu i sigurnost.

Europska komisija, koje je pregovarala o prednarudžbama cjepiva protiv bolesti COVID-19 u ime 27-orice, danas je na udaru je kritika zbog usporenih kampanja cijepljenja, a zbog kašnjenja u isporuci naručenih količina cjepiva.

U Europi se trenutačno manje cijepi nego u SAD-u, Izraelu i Velikoj Britaniji, gdje pobornici brexita u tome vide potvrdu opravdanosti napuštanja EU.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU