Borrell danas u Briselu organizuje neformalnu večeru za lidere Zapadnog Balkana

11.05.2022. 09:56 / Izvor: Agencije
Borell

Visoki predstavnik EU-a Josep Borrell danas u Briselu organizuje neformalnu večeru za šest lidera Zapadnog Balkana, saopštila je Evropska služba za sigurnost i vanjske poslove (EEAS).

Visoki predstavnik EU-a Josep Borrell danas u Briselu organizuje neformalnu večeru za šest lidera Zapadnog Balkana, saopštila je Evropska služba za sigurnost i vanjske poslove (EEAS).

"Dnevni red uključuje i promijenjeno sigurnosno okruženje u Evropi u svjetlu ruske ilegalne agresije protiv Ukrajine", navodi se u saopštenju.

Na večeri će, prema nezvaničnim najavama, učestvovati predsjednici Srbije i Crne Gore Aleksandar Vučić i Milo Đukanović, premijeri Sjeverne Makedonije i Albanije Dimitar Kovačevski i Edi Rama i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, a Kosovo će predstavljati šefica diplomatije Donika Gervala, prenijela je Beta.

Visoki predstavnik EU-a tradicionalno dva puta godišnje organizuje neformalne večere za šestoricu lidera sa Zapadnog Balkana na kojima se razgovara o situaciji u regiji i odnosima EU – Zapadni Balkan.

Prošle godine prvi put sastali su se u maju u Briselu, a drugi put u septembru u New Yorku, na marginama Generalne skupštine UN-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU