Odgovori na Upitnik do 1. septembra

26.07.2017. 08:30 / Izvor: Akta.ba
Odgovori na Upitnik do 1. septembra

Vijeće ministara BiH, u skladu sa svojim nadležnostima, zadužilo je radne grupe da ubrzaju aktivnosti na tehničkoj finalizaciji odgovora.

Vijeće ministara BiH upoznato je s Informacijom Direkcije za evropske integracije o statusu i dinamici odgovaranja na Upitnik Evropske komisije koja će u kontinuitetu biti razmatrana na sjednicama Vijeća ministara BiH. 

Vijeće ministara BiH, u skladu sa svojim nadležnostima, zadužilo je radne grupe da ubrzaju aktivnosti na tehničkoj finalizaciji odgovora kako bi se ovaj posao završio do 1. septembra ove godine.          

U Informaciji se navodi da je Republika Srpska početkom jula unijela odgovore za sva poglavlja u informacioni sistem te da je paralelno do 20. jula ove godine održano 25 sastanaka radnih grupa. Gotovo sve preostale radne grupe zakazale su sastanke, a očekuje se zakazivanje sastanaka još tri radne grupe. Radne grupe koje su održale sastanke tehnički finaliziraju odgovore.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU