Razmatrana PARP Procjena BiH s predstavnicima Glavnog štaba NATO iz Brisela

17.11.2020. 12:33 / Izvor: Akta.ba
Razmatrana PARP Procjena BiH s predstavnicima Glavnog štaba NATO iz Brisela

Sastanku je prisustvovao i zamjenik načelnika ZŠ OS BiH za operacije - generalmajor Ivica Jerkić sa saradnicima, kao i predstavnici NATO štaba Sarajevo.

Predstavnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH i Glavnog štaba NATO iz Brisela održali su danas putem video linka radni sastanak na kojem se razmatrala PARP Procjena BiH (Plannig and review process).

Vođa delegacije MO i OS BiH na ovom sastanku bio je pomoćnik ministra odbrane BiH za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović, a NATO štab u Briselu predstavljao je Rohan Maxwel, oficir za PARP iz Defence Institution Capacity Building Directorate sa saradnicima, saopćeno je iz NATO-a.

Također, sastanku je prisustvovao i zamjenik načelnika ZŠ OS BiH za operacije - generalmajor Ivica Jerkić sa saradnicima, kao i predstavnici NATO štaba Sarajevo.

Na sastanku su razmatrane teme koje se odnose na izradu NATO smjernica za BiH, implementacije partnerskih ciljeva i isupnjavanju obaveza BiH u kontekstu pandemije izazvane koronavirusom, a u skladu sa dokumentom "Status implementacije Partnerskih ciljeva iz nadležnosti Oružanih snaga BiH za 2020. godinu“.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti