EU / NATO

Turković-Edwards: BiH i NATO imaju snažno partnerstvo

03.12.2020. 07:44 / Izvor: Akta.ba
Turković-Edwards: BiH i NATO imaju snažno partnerstvo

Na sastanku je konstatovano da Bosna i Hercegovina i NATO trenutno imaju snažno partnerstvo.

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković jučer je primila u oproštajnu posjetu komandanta Štaba NATO-a u Bosni i Hercegovini brigadnog generala Williama J. Edwardsa.

Na sastanku je konstatovano da Bosna i Hercegovina i NATO trenutno imaju snažno partnerstvo, te da se u narednom periodu očekuje intenziviranje saradnje, te ispunjavanje obaveza, poput programa reformi, koje je naša zemlja preuzela, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

U tom kontekstu, Turković je izrazila očekivanje da će uskoro doći do formiranja Komisije za NATO integracijski proces, za čiju je uspostavu Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine okončalo sve procedure.

Turković je zahvalila generalu Edwardsu za uspješnu saradnju sa Oružanim snagama i drugim nadležnim institucijama u Bosni i Hercegovini, uz očekivanje da će saradnja biti unapređena u narednom periodu s ciljem bržeg napretka naše zemlje ka NATO savezu.

Tokom jučerašnje oproštajne posjete je razgovarano i o drugim aktuelnim temama i trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz MVP-a BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU