EU / NATO

Podžić-Folkestad: Potvrđena spremnost NATO Štaba za nastavak uspješne saradnje

22.11.2021. 13:06 / Izvor: Akta.ba
 Podžić Folkestad

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić primio je danas komandanta NATO Štaba Sarajevo brigadnog generala Erica Folkestada povodom završetka njegovog jednogodišnjeg mandata.

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić primio je danas komandanta NATO Štaba Sarajevo brigadnog generala Erica Folkestada povodom završetka njegovog jednogodišnjeg mandata.

Sastanku je prisustvovao i zamjenik ministra odbrane za upravljanje resursima Mirko Okolić, kao i pomoćnik ministra odbrane BiH za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović.

Ministar Podžić je zahvalio generalu Folkestadu na podršci Štaba NATO-a u Sarajevu tokom njegovog mandata i izrazio očekivanje za nastavkom uspješne saradnje.

Posebno je istaknuta saradnja u Programu reformi, Procesu planiranja i revizije (PARP), Programu ocjenjivanja operativnih sposobnosti te izgradnji integriteta u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH.

General Folkestad je još jednom naglasio opredjeljenje NATO Štaba Sarajevo za nastavkom saradnje, te je zahvalio na korektnoj i uspješnoj saradnji.

On je  naglasio da će i u nastavku svoje profesionalne karijere pomagati Bosni i Hercegovini u njenom razvoju i na putu ka evroatlantskim integracijama. 

Ministar Podžić je, uz izraze zahvalnosti na posvećenosti Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH tokom mandata, generalu Folkestadu poželio uspjeh u budućoj profesionalnoj i ličnoj karijeri, izrazivši očekivanje da će i dalje biti „jedan od ambasadora Bosne i Hercegovine“, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU