Zaposlenici Lutrije BiH donirali tonu hrane narodnim kuhinjama

01.11.2012. 11:44 / Izvor: eKapija.ba
Zaposlenici Lutrije BiH donirali tonu hrane narodnim kuhinjama

Povodom Dana Lutrije BiH 2012 u Oktobru ove godine zaposlenici Lutrije BiH su donirali prehrambene namirnice i ostale artikle u humanitarnoj akciji "Hrana za život" javnim kuhinjama i udruženjima u Bihaću, Tuzli, Mostaru, Zenici i Sarajevu.

 

HranaPovodom Dana Lutrije BiH 2012 u Oktobru ove godine zaposlenici Lutrije BiH su donirali prehrambene namirnice i ostale artikle u humanitarnoj akciji "Hrana za život" javnim kuhinjama i udruženjima u Bihaću, Tuzli, Mostaru, Zenici i Sarajevu. Humanitarna akcija internog karaktera trajala je nekoliko sedmica, a ove godine zaposlenici su bili u mogućnosti da doniraju preko 1,140 kg hrane širom FBiH.

"Ova velikodušna donacija će osigurati raznovrsne obroke za 400 štićenika našeg doma, našim sugrađanima kojima je to najviše potrebno. Čestitam zaposlenicima Lutrije BiH na ovoj inicijativi i akciji", rekao je Jasmin Ćerimagić, direktor Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, Sarajevo.

Uz minimalne penzije,veliku stopu nezaposlenosti i smanjen priliv novčane i robne pomoći potogovu u predstojećem zimskom periodu, sve je više porodica ovisno o pomoći javnih kuhinja.

"Ova pomoć će omogućiti kontinuirane obroke za 300 osoba i rad naredna dva mjeseca upravo u najtežem periodu za javne kuhinje, a za korisnike koji svakodnevno dolaze u naše kuhinje Imaret u Bihaću i Cazinu", rekao je Alen Prošić, direktor RO Merhamet, Bihać.

"Solidarnost je jedino rješenje kako bismo mogli pomoći drugima, a mi smo ove godine umjesto korporativnog događaja za partnere i javnost odlučili organizovati humanitarnu akciju "Hrana za život" u kojoj su paralelno učestvovali svi zaposlenici Lutrije BiH iz šest regiona i direkcije", rekao je Edhem Pašukan, generalni direktor Lutrije BiH.

Zaposlenici Lutrije BiH su donirali hranu javnim kuhinjama: Merhamet Zenica, Merhamet Bihać, Crveni križ-krst Mostar, Narodna kuhinja Imaret Tuzla i Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine u Sarajevu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi