BBI banka i Securitas BiH pomažu Klinički centar Sarajevo

12.06.2017. 13:38 / Izvor: Fena
BBI banka i Securitas BiH pomažu Klinički centar Sarajevo

Bosna bank International (BBI) i Securitas BiH donirali su Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo (UKCS) 22 pokretna kreveta.

Bosna bank International (BBI) i Securitas BiH donirali su Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo (UKCS) 22 pokretna kreveta (ležeća kolica), namijenjena za transport najtežih pacijenata.

Generalna direktorica UKCS-a Sebija Izetbegović zahvalna je za donaciju, a kaže da će biti dodijeljena klinikama koje imaju teške pacijente poput neurologije, naurohirurgije…. Ležeća kolica su udobna za pacijente kojima je potreban ležeći transport, ali i lagana za rukovanje te će olakšati rad osoblju.  

Podsjetila je da su BBI i Securitas BiH i ranije financijski poticali rad UKCS-a i to prilikom sanacije dijela zgrade Klinike za kardiologiju (Treća interna). Vjeruje da su donatori zadovoljni njihovim angažmanom i da će suradnja biti i nastavljena.

Direktor BBI banke Amer Bukvić izrazio je zahvalnost osoblju UKCS-a koje adekvatno brine o pacijentima i radi na podizanju nivoa zdravstvene usluge, a donaciju poput ove okarakretizirao je kao podršku BBI banke, za koju kaže i da je društveno odgovorna kompanija.

Podsjetio je da je BBI banka u vlasništvu Islamske razvojne banke, koja je za 15 godina donirala oko 50 miliona KM u razne svrhe (bolnice, škole….).

Predsjednik Uprave Securitas BiH Mirsad Ćatić kaže da i ta kompanija, prema mogućnostima, pomaže onima kojima je to potrebno. Možda, po njegovim riječima, ne mogu sami, ali u suradnji sa drugima sigurno mogu. Izdvojili su pomoć  Udruženju "Sumero" koje brine o osobama s teškim invaliditetom i Udruženju "Srce za djecu koja boluju od raka". Nastavit će istim tempom jer to, i nakon što izmire obaveze prema državi, ipak mogu. Zajedno se, poručio je, može mnogo učiniti za one kojima je to potrebno.   

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi