2020. kreće izgradnja saobraćajnice od Stupske petlje do entitetske linije

Investicije / PROJEKTI

2020. kreće izgradnja saobraćajnice od Stupske petlje do entitetske linije

19.12.2019. 09:53 / Izvor: Akta.ba

Predstavnici Ministarstva saobraćaja KS i JP Cesta FBiH popisali su jučer Sporazum o izgradnji XII transverzale od Stupske petlje do entitetske linije.

Prema riječima ministra saobraćaja KS Adnana Štete, na ovoj dionici pored postojećih, gradit će se nove dvije saobraćajne trake.

Radovi će početi naredne godine i odvijat će se u dvije faze. Prva faza obuhvata saobraćajnicu od Stupske petlje do novog velikog kružnog toka prema Dobrinji, a druga faza se nastavlja od te tačke do entitetske linije.

Kompletan projekt finansirat će Ministarstvo saobraćaja i Vlada KS, a vodit će ga Ceste FBiH.

"Želimo da građani dobiju modernu saobraćajnicu kojom će se smanjiti gužve u ovom dijelu Sarajeva", rekao je ministar Adnan Šteta.

 
Potpisan Sporazum o izgradnji XII transverzale

Ministarstvo saobraćaja KS i JP Ceste FBiH popisali su Sporazum o izgradnji XII transverzale od stupske petlje do granice entiteta RS. Grade se nove dvije trake, kompletan projekat finansirat će Ministarstvo saobraćaja i Vlada KS, a vodit će ga Ceste FBiH. "Iako Kanton nije upravitelj ove saobraćajnice, ovim pokazujemo da nam je isključivo bitan interes građana. Obezbijedit ćemo sredstva da građani dobiju modernu saobraćajnicu kojom će se smanjiti gužve", rekao je ministar Adnan Šteta.

Posted by Vlada Kantona Sarajevo on Wednesday, December 18, 2019

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije