Amko komerc planira izgradnju poslovno-stambene zgrade na Markalama

09.07.2018. 12:21 / Izvor: Akta.ba
Amko komerc planira izgradnju poslovno-stambene zgrade na Markalama

Ovim projektom kompanija Amko komerc kreće sa realizacijom investitorskih aktivnosti i u oblasti građevinarstva.

Kompanija Amko komerc u narednom periodu planira nekoliko investicijskih projekata u oblasti građevinarstva, navode iz ove kompanije na svojoj zvaničnoj web stranici.

"U narednom periodu planirali smo nekoliko investicijskih projekata, a posebno bih izdvojio izgradnju poslovno-stambene zgrade na Markalama. Ovim projektom kompanija Amko komerc kreće sa realizacijom investitorskih aktivnosti i u oblasti građevinarstva", kazao je Muamer Aleta, vlasnik kompanije Amko komerc.

Također, pored ovog projekta, dalje navode da su posebnu pažnju usmjerili i na modernizaciju skladišnih kapaciteta kompanije.

"Cilj nam je minimalizacija troškova skladištenja, optimizacija cijelog procesa te potpuni nadzor nad robom koja se nalazi u skladištu", naveli su na web stranici.

Fokusirani su na dugoročni razvoj kompanije kroz strateške inicijative i to kroz razvoj i širenje maloprodajne mreže, modernizaciju postojećih objekata i ulaganje u kvalitet usluge.

"Našu strategiju fokusiramo na realnom razvoju, viziju pravimo na osnovu ostvarene dobiti, a ne na osnovu zaduženja. Nije nam u interesu kratkoročan razvoj, te da doživimo sudbinu nekih drugih kompanija, dugoročni razvoj je mnogo bitniji od kratkoročnog rasta ukoliko se želite etablirati kao ozbiljna kompanija", navodi se na web stranici.

Pored ovoga, naveli su da će kao i do sada nastaviti sa investicijama u pogledu novih objekata, te da uskoro planiraju otvaranje dva objekta i to u Sarajevu i Mostaru.

Kompanija Amko komerc do sada ima otvorena 84. prodajna objekta u kojima redovno promovišu domaće proizvode, a isto planiraju nastaviti i u narednom periodu.

M.R.R.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije