Avaz planira gradnju tornja "Ski Tower" vrijednog oko 100 miliona eura

18.04.2019. 14:11 / Izvor: Akta.ba

Kompanija “Avaz” planira gradnju novog tornja u Sarajevu pod nazivom “Ski Tower”.

Kompanija “Avaz” planira gradnju novog tornja u Sarajevu pod nazivom "Ski Tower".

Sead Numanović, direktor marketinga kompanije "Avaz" rekao je u izjavi za portal Akta.ba bi toranj trebao biti visok oko 250 metara, imat će više od 55 spratova, te posebnu garažu sa oko 500 garažnih mjesta.

"Radi se o kondominijumu u kojem se može smjestiti bukvalno sve – od stanova do hotela. Ukupna vrijednost projekta je oko 100 miliona eura", potvrdio je on, dodajući da će u tornju biti smješteni najprestižniji svjetski brendovi i koji će Bosnu i Hercegovinu svrstati među deset država s najvišim tornjem u Evropi.

"Na toj listi nema jedne Njemačke ili Francuske. Bosna i Hercegovina će biti i na toj prestižnoj listi", poručio je Numanović.

Inače, on je danas u okviru drugog dana Sarajevo Business Foruma predstavio ovaj megaprojekat stranim investitorima i učesnicima investicijske konferencije.

 

Projekt i maketa "Ski Towera", koji će se nalaziti uz trenutni "Avaz Twist Tower, izazvali su veliku pažnju prisutnih investitora, pa su štand ''Avaza'' posjetili direktor BBI banke Amer Bukvić, zajedno s gostima iz Dubaija, među kojima je i Mohamed Ibrahim el-Shaibani, rukovodilac investicijske korporacije Dubaija (DIC) i jedan od ključnih predstavnika vlade Emirata, te Ahmed bin Saeed el-Maktoum, član kraljevske porodice.

Numanović ističe da su i ranije imali određene kontakte sa potencijalnim investitorima, te da su spremni i sami izgraditi ovakvu zgradu. 

"Mi smo ponudili investitorima koji žele da učestvuju da budu sufinansijeri, jer imamo planove da gradimo na drugim mjestima u gradu i državi", istakao je Nuhanović za naš portal, dodajući da samo oko Radon Plaze imaju oko 4 hektara zemlje koje mogu iskoristiti.

Naglašava da realizacija projekta neće zavisiti od interesa potencijalnih investitora, te da su oni već krenuli sa njegovom realizacijom.

"Naše dvije kompanije žele dalje izgrađivati Bosnu i Hercegovinu, ali otvoreni smo i za partnerski odnos i nove investitore koji žele uložiti ovdje. Na četiri hektara planiramo impresivan kompleks koji će obilježiti taj dio Sarajeva. Avazove reference i naš poslovni rezultat su dovoljni da sami napravimo nešto što niko i nikada nije uradio u ovom regionu", zaključuje on.

S.B.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije