Bingo podnio zahtjev za izdavanja okolinske dozvole za objekat u Sarajevu

22.11.2019. 08:56 / Izvor: Akta.ba
Bingo podnio zahtjev za izdavanja okolinske dozvole za objekat u Sarajevu

Zainteresirana javnost može izvršiti besplatan uvid u Zahtjev za izdavanje okolinske dozvole i priloženu dokumentaciju u Ministarstvu prostornog uredenje i zaštite okoliša.

Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo u saradnji sa investitorom Bingo d.o.o. Tuzla uputilo je poziv za učešće zainteresirane javnosti u postupku izdavanja okolinske dozvole za projekat izgradnje poslovnog objekta "Bingo".

Zainteresirana javnost može izvršiti besplatan uvid u Zahtjev za izdavanje okolinske dozvole i priloženu dokumentaciju u Ministarstvu prostornog uredenje i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, soba 317, od 13-15 sati, te u pisanoj formi podnijeti ovom Ministarstvu mišljenje o Zahtjevu u roku od 30 dana od dana objave ovog poziva.

Podsjetimo, najveći investitor u maloprodajne objekte u Bosni i Hercegovini, Bingo d.o.o Tuzla, gradi veliki kompleks u ulici Džemala Bijedića br. 160 u sarajevskoj općini Novi Grad, koji će se prostirati na 44.584 kvadratna metra.

Od ukupne površine, objekat zauzima 21.600 m2, a ostalih 17.400 m2 je predviđeno za vanjski parking sa 294 parking mjesta, zelenu površinu i saobraćajnicu ispred objekta.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije