Bosansko - italijanska kompanija iz Ilijaša povećava broj radnika na 200

12.06.2018. 13:32 / Izvor: Akta.ba
Bosansko - italijanska kompanija iz Ilijaša povećava broj radnika na 200

 AMA Adriatic d.o.o. Ilijaš planira nove investicije i nova zapošljavanja.

 AMA Adriatic d.o.o. Ilijaš planira nove investicije i nova zapošljavanja. Tim povodom danas je u  kabinetu općinskog načelnika održan radni sastanak na kojem su pored načelnika prisustvovali Mirza Marukić šef odsjeka za lokalni razvoj Općine Ilijaš, Velid Fazlić stručni savjetnik u imovinsko – pravnoj sužbi Općine Ilijaš, Adnan Hajdarpašić direktor kompanije AMA Adriatic d.o.o. Ilijiaš, Gordana Radović predstavnica Direkcije za promociju stranih investicija – FIPA i Enesa Pazalja predstavnica Ministarstva privrede KS.

Prisutni su razgovarali o mogućim proširanjima kapaciteta kompanije AMA Adriatic unutar industrijske zone Luke, u kontekstu rješavanja imovinsko - pravnih odnosa na novim parcelama na kojima bi kompanija AMA Adriatic gradila novu proizvodnu halu.

"Nova proizvodna hala gradila bi se u površini od cca 2.500 m². Realizacijom ove investicije obezbijedit će se 50 novih radnih mjesta. Prema dinamičkom planu investitora, ukoliko se blagovremeno riješe imovinsko – pravni odnosi, početak investicijie se očekuje početkom naredne godine", navodi investitor.

AMA Adratic je kompanija koja trenutno zapošljava 155 radnika, a proizvodnja je organizirana na 4.500 m². Kompanija se bavi proizvodnjom i prodajom dijelova i opreme za vozila sporog transporta, tj. proizvodi hidraulične cilindre, sjedišta za radne mašine, a sklapaju i elektrokablove za radne mašine.

U pitanju je bosansko - italijanska kompanija koja je osnovana 2008. godine. Dio je grupacije Gruppo AMA S.p.A. Italija koja zapošljava preko 1.000 radnika u 12 fabrika u Italiji i 30 filijala u Južnoj i Sjevernoj Americi, Turskoj, Rusiji, Ukrajini, Španiji, Danskoj, Njemačkoj, itd.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije