Brza cesta Lašva-Nević Polje: Suglasnost za potpis ugovora za dionicu kroz Vitez

22.10.2020. 14:11 / Izvor: Akta.ba
Brza cesta Lašva-Nević Polje: Suglasnost za potpis ugovora za dionicu kroz Vitez

Okončan i revidiran glavni projekt cijele dionice, uključujući istražne radove, studijsku dokumentaciju i elaborate eksproprijacije.

Usvojivši informaciju o provedbi projekta izgradnja brze ceste Lašva - Nević Polje, Vlada Federacije BiH je Javnom preduzeću Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo dala suglasnost za donošenje Odluke o dodijeli ugovora najpovoljnijim ponuđačima za izvođenje radova i nadzora za dionicu koja prolazi kroz Vitez.

Javna poduzeća Autoceste FBiH d.o.o. Mostar i Ceste FBiH d.o.o. Sarajevo Vlada je zadužila da intenziviraju aktivnosti s ciljem početka izvođenja radova na projektu izgradnje ove brze ceste.

U informaciji je istaknuto da je okončan i revidiran glavni projekt cijele dionice, uključujući istražne radove, studijsku dokumentaciju i elaborate eksproprijacije.

Pribavljena je okolišna dozvola, a Federalno ministarstvo prostornog uređenja je izdalo i urbanističku suglasnost za dionicu brze ceste Lašva - Nević Polje. Procijenjena vrijednost projekta je 217 miliona eura.

Ceste FBiH su provele postupak javne nabavke radova za LOT5 - prolaz kroz Vitez i odabrale najpovoljniju ponuda domaćeg ponuđača u iznosu od 32.251.050 KM s PDV-om i za usluge nadzora radova u iznosu od 993.230,55 KM sa PDV-om.

Pošto je projekt izgradnje brze ceste Lašva - Nević Polje jedan od prioritetnih u Federaciji BiH, Ceste Federacije BiH su se 8.10.2020. godine obratile Federalnom ministarstvu prometa zahtjevom da Vlada Federacije BiH da suglasnost za potpisivanje ugovora za radove i nadzor s najpovoljnijim ponuđačima, saopćeno je iz Vlade FBiH.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije