al
Centar Skenderija nabavlja mobilnu ledenu plohu vrijednu 1,2 milona KM

Investicije / PROJEKTI

Centar Skenderija nabavlja mobilnu ledenu plohu vrijednu 1,2 milona KM

18.12.2017. 08:43 / Izvor: Akta.ba

Centar Skenderija ove zime dobija mobilnu ledenu plohu.

Trenutno je otvoren poziv za nabavku mobilne ledene plohe i prateće opreme za profesionalne i rekreativne sportove na ledu čija je ukupna vrijednost procijenjena na 1,2 miliona KM.

Riječ je o nabavci mobilne ledene plohe sa pripadajućom opremom za profesionalno i rekreativno korištenje sa rashladnim sistemom za mobilno klizalište veličine 30m x 60m - 1800 m2, sa mogućnošću formiranja klizališta različitih dimenzija i oblika.

Ploha će se moći postavljati i na različitim lokacijama zavisno od potrebe, u dvorani Mirza Delibašić ili na platou ispred Skenderije.

U sklopu tendera je i nabavka rashladnih uređaj za tečnost – Čiler, barijere, mašina za glačanje ledene površine, mašina za glačanje/brušenje leda i dodatne opreme i instalacija.

Poznato je da se ploha nabavlja prije svega za potrebe Evropske olimpijade mladih EYOF 2019, iako će je mimo toga moći koristiti građani, djeca i svi ostali zainteresovani za klizanje.

Ledena ploha neće moći biti u funkciji tokom cijele godine, već će se koristiti samo zimi zbog cijene njenog održavanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije