Do kraja godine Imperijal se vraća raji uz nove sadržaje i dobro pivo

30.10.2018. 14:19 / Izvor: Akta.ba
Do kraja godine Imperijal se vraća raji uz nove sadržaje i dobro pivo
OTVORI GALERIJU

Radovi se odvijaju planiranom dinamikom, a glavni cilj je maksimalno zadržati autentičan izgled samog prostora.

The Brew Co., prva mikropivara-pub iz Sarajeva pokrenula je obnovu prostora bivšeg kina Imperijal u Sarajevu.

Osnivač The Brew Co., Orhan Galičić u razgovoru za poslovni portal Akta.ba kaže kako su u ovaj projekat ušli jer vjeruju da platforma gabarita kao što je prostor bivšeg kina Imperijal ima snagu da na jedan drugačiji način predstavi njihovu priču o zanatu, raji i ugodnim trenucima koje provode zajedno.

"Obnova bivšeg kina Imperijal je pokrenuta početkom februara kada smo zajedno s rajom organizovali akciju čišćenja prostora u izvornom stanju kako smo ga zatekli pri prvom ulasku. Cilj ove inicijative je bio da što više građanki i građana Sarajeva iz prve ruke dobiju sliku u kakvom stanju je prostor bivšeg kina pronađen, koliko je ustvari ovaj projekat kompleksan i koji doprinos može dati Sarajevu", pojasnio je Galičić.

Radovi se odvijaju planiranom dinamikom, a glavni cilj je maksimalno zadržati autentičan izgled samog prostora.

"Svakodnevno vrijedno radimo da 'grube' radove što prije privedemo kraju kako bismo mogli započeti s 'finim' radovima u kontekstu uređenja enterijera, opremanja kuhinje, uvođenja vode, zvučne izolacije i ostalih neophodnih detalja kako bi sve bilo spremno za otvorenje", kaza je Galičić, te podcrtao kako je otvaranje vrata i završetak obnove ovog sarajevskog velikana planirano do kraja ove godine.

U odnosu na The Brew Pub, Brew Imperial Society će pružiti jedno drugačije iskustvo. Posjetioci će uživati u umjetničkim izložbama, koncertima, nastupima stand-up komičara, filmskim projekcijama, pozorišnim predstavama i edukacijama u kombinaciji sa kreativnom i raznovrsnom ugostiteljskom ponudom. Koncept će istovremeno predstavljati bogatstvo prošlosti kroz priču o bivšem kinu Imperijal, te sadašnjosti kroz kulminaciju svega što se naučilo iz dosadašnjeg rada kroz craft pivarstvo.

"Od prvog dana tvrdimo da je da je craft pivarstvo puno više od kuhanja piva u bezbroj stilova. BIS će to ojačati kroz predstavljanje specifične fuzije modernog i tradicionalnog", kazao je  Galičić. Dodao je kako je kulturna scena naše države i regije ogroman ekosistem koji pruža priliku da se spoje strast, iskustvo, inspiracija, želja za prenošenjem poruka, znanje… 

"Naša želja je da BIS postane dio tog ekosistema", zaključuje Galičić.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije