Investicije / URBANIZAM

Do kraja juna bi trebala biti završena tri velika projekta na području općine Ilidža

11.05.2021. 07:55 / Izvor: Akta.ba

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta obišao je jučer s načelnikom Nerminom Muzurom, te direktorom Direkcije za puteve KS Selmirom Kovačem sva infrastrukturna gradilišta na području općine Ilidža.

Na području općine Ilidža će do kraja juna biti završena tri velika projekta.

U ulici Stara pruga Osik, u dužini od 1.300 metara urađena je kompletna rekonstrukcija saobraćajnice s proširenjima za pješačke staze. Prema trenutnoj dinamici, očekuje se da će radovi biti okončani za mjesec dana. Vrijednost projekta iznosi 1,25 miliona KM.

Drugi važan projekt koji se, također, privodi kraju je gradilište u naselju Osijek. Radi se o isključnoj traci sa zapadnog prilaza gradu, a radovi će biti završeni u naredna dva mjeseca.

"Na Hrasničkoj cesti završena je druga faza radova, a treća faza koja je u toku, na dionici od 900 metara, bit će završena do kraja juna. Osim toga, vrlo brzo očekujemo da budu okončani radovi na kružnom toku" , najavio je, ovom prilikom, ministar Šteta.

Dodao je i da je Vlada KS odobrila prijedlog Ministarstva saobraćaja KS za provođenje postupka zajedničke javne nabavke za dva značajna, atraktivna i turistička projekta - izgradnju Igmanskog puta i rehabilitaciju ulice Stojčevac.

"Ovo su projekti kojima želimo pokazati da građani našeg kantona zaslužuju pristupačnija odmarališta, kao i da nam je saradnja sa općinama i drugim ministarstvima od izuzetne važnosti. Zadovoljstvo je biti dijelom izgradnje bolje Ilidže", naglasio je ministar Šteta, saopćeno je iz Službe za protokol i pres KS.

PODIJELI:

TAGOVI:

Adnan Šteta

Općina Ilidža

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije