Dom "Boško Buha" u junu otvara vrata

10.04.2018. 09:57 / Izvor: Oslobođenje
Dom 'Boško Buha' u junu otvara vrata

Rekonstrukcija objekta “Boško Buha” na Grbavici trebala bi biti završena u junu, čime će ovaj nekadašnji simbol Sarajeva ponovo biti vraćen omladini.

Rekonstrukcija objekta “Boško Buha” na Grbavici trebala bi biti završena u junu, čime će ovaj nekadašnji simbol Sarajeva ponovo biti vraćen omladini. Na objektu se trenutno izvode finalni građevinsko-zanatski i instalaterski radovi i preostalo je još da se izvedu radovi u multifunkcionalnoj sali, odnosno ugrade rasvjetna tijela, vizuelne komunikacije, te projektovana ugradbena oprema.

"Ovi preostali radovi počet će odmah po njihovom ugovaranju, a koje je u toku. Rok da se sve završi je 60 dana", kazali su nam u Općini Novo Sarajevo i dodali da je ukupna vrijednost rekonstrukcije Doma “Boško Buha” oko 2.400.000 KM.

Iz Općine su naveli da se rekonstrukcijom objektu vraća prvobitna namjena, a to je obrazovno-kulturni i društveni sadržaji prvenstveno za djecu do 14 godina, kao i za širu populaciju. U njemu će se moći održavati razni kursevi, promocije i predavanja, sekcije, organizovati izložbe, kao i biblioteka sa čitaonicom, a imat će i multifunkcionalnu salu sa pozornicom u kojoj će biti moguće organizovati priredbe, koncerte, predstave i projekcije filmova.

Dom pionira “Boško Buha” izgrađen je 1963. dobrovoljnim sredstvima Udruženja za socijalističko vaspitanje i brigu.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije