Gradi se najsavremenija pritvorska jedinica na Igmanu

21.02.2021. 10:42 / Izvor: Dnevni Avaz
Gradi se najsavremenija pritvorska jedinica na Igmanu

Time se stvaraju uslovi za proširenje kapaciteta KPZ- a Sarajevo, čiji je centralni objekt već odavno prebukiran.

Građevinske mašine su jučer ušle su u objekat KPZ-a Sarajevo na Igmanu čime će započeti gradnja najsavremenije pritvorske jedinice. Time se stvaraju uslovi za proširenje kapaciteta KPZ- a Sarajevo, čiji je centralni objekt već odavno prebukiran.

Izgradnjom pritvorske jedinice na Igmanu bit će na raspolajanju 3.500 kvadratnih metara korisnog prostora za smještaj osoba koje će biti pritvorene po nalogu Općinskog i Kantonalnog suda Sarajevo.

Radi se o kombinovanom projektu gdje se koriste sredstva IPA-e i budžeta Federacije BiH, kako bi se rasteretio KPZ Sarajevo koji je inače jedna od najvećih pritvorskih jedinica na Balkanu po broju primljenih ljudi i opslužuje dva suda.

Direktor KPZ Sarajevo Faruk Zubčević koji je bio na licu mjesta na Igmanu potvrdio nam je ulazak građevinkih mašina na Igmanu.

"Preduzete aktivnosti realizirane su uz vrlo velike napore kojom prilikom smo predhodno regulisali pitanje vlasništva na Igmanu. Ovo je jedan od velikih projekata koji će imati poseban značaj za sarajevsko pravosuđe", kazao nam je direktor Zubčević.   

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije