Gradi se tunel Nevesinje - Mostar

25.05.2019. 10:15 / Izvor: Akta.ba
Gradi se tunel Nevesinje - Mostar

Skupština opštine Nevesinje usvojila je juče zaključak da se rehabilitacija i izgradnja magistralnog puta M 6.1 prema Mostaru.

Skupština opštine Nevesinje usvojila je juče zaključak da se rehabilitacija i izgradnja magistralnog puta M 6.1 prema Mostaru i povezivanje opštine Nevesinje i istočne Hercegovine sa Кoridorom 5C odredi kao strateški infrastrukturni prioritet, prenosi Hercegovina press.

Načelnik opštine Milenko Avdalović zadužen je da podnese inicijativu Vladi Republike Srpske za preusmjeravanje novčanih sredstava sa projekta „Modernizacija regionalnog puta Nevesinje – Berkovići“ na projekat „Rehabilitacija i izgradnja dijela magistralnog puta koji spaja istočnu Hercegovinu sa Кoridorom 5C“.

U zaključku je navedeno da je magistralna saobraćajnica prema Mostaru u lošem stanju i da se prema Vladi uputi inicijativa da se pronađe najoptimalnije rješenje za izgradnju ove saobraćajnice.

"Izgradnjom tunela riješio bi se prevoj Grebak, smanjila dužina postojeće dionice i povećala bezbjednost korisnika saobraćajnice", navodi se u Zaključku.

Dodaje se da lokalna zajednica podnošenjem inicijative ne odustaje od modernizacije saobraćajnice Nevesinje – Berkovići budući da podržava realizaciju projekta izgradnje vjetroparka Trusina. U sklopu ovog projekta radiće se rekonstrukcija saobraćajnice prema lokalitetu Trusina, obrazloženo je u Zaključku koji će biti upućen Vladi RS.

Načelnik Avdalović naglasio je da je otvorena mogućnost da se napravi istorijski poduhvat priključenja opštine na Кoridor 5C. Rekao je da je razgovarao sa mještanima Trusine koji se protive inicijativi, ali smatra da je saobraćajnica prema Mostaru kao jedna od najfrekventnijih u Hercegovini, u ovom trenutku prioritet opštine.

Zaključak je usvojen glasovima skupštinske većine (16), dok je opozicija bila uzdržana (5).

U Nevesinju je već rađeno idejno rješenje za tunel prema Mostaru.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije