Mapex ponovo prodaje imovinu, vrijednost parcele 1,86 miliona KM

12.05.2022. 10:55 / Izvor: Akta.ba
mapex

Stečajni upravnik Mapexa iz Maglaja oglasio je prodaju imovine u toj opštini, i to zemljište Omerdino Polje površine 202.919 m2 čija je početna prodajna cijena 1,86 mil KM, saznaje Akta.ba.

Stečajni upravnik Mapexa iz Maglaja oglasio je prodaju imovine u toj opštini, i to zemljište Omerdino Polje površine 202.919 m2 čija je početna prodajna cijena 1,86 miliona KM, saznaje Akta.ba.

Parcela broj 1 površine 89.916 m2 prodaje se po početnoj cijeni od 836.617 KM, a na prodaju su još četiri parcele različitih površina i početnih cijena prodaje.


"Pravo učešća na Oglasu o prodaji imovine, imaju sva pravna i fizička lica, koja neposredno prije održavanja javnog nadmetanja dostave: prijavu u zatvorenoj koverti sa ponudom o kupovini predmeta prodaje i naznačenom cijenom, punim nazivom, adresom i brojem telefona podnosioca prijave i dokaz o plaćenom detpozitu", navedeno je u ponudi. 

Podsjetimo, portal Akta je ranije pisao o prodaji imovine pomenute firme koja je i prošle godine oglasila prodaju Hotela Galeb. Naime, ovaj hotel je više puta bio ponuđen za prodaju, ali do sada nije naišao na kupca. 

Inače, Mapex već nekoliko godina bezuspješno pokušava da proda ovaj hotel, a zbog slabog poslovanja hotel je svoje usluge posljednjih nekoliko godina sveo samo na pružanje prenoćišta.



 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije