Investicije / PROJEKTI

Izabran izvođač dodatnih radova na dionici Tromeđa - Zvirovići

03.06.2020. 10:42 / Izvor: Akta.ba

KTM-BRINA d.o.o. Posušje dobila je posao izvođenja dodatnih radova na rehabilitaciji regionalne ceste R425a na dionici Tromeđa - Zvirovići u dužini oko 5,8 km.

Vrijednost posla je 930.919,82 KM bez PDV-a.

Početkom godine JP Autoceste FBIH su provele još jedan tender koji se odnosi na nadzor nad izvođenjem radova na rehabilitaciji regionalne ceste R425a na dionici Tromeđa-Zvirovići u dužini oko 5,8 km. Posao su dobili IPSA INSTITUT d.o.o. Sarajevo i IGH d.o.o. Mostar.

Dionica Tromeđa – Zvirovići, kako smo ranije pisali izvođački je podijeljena na tri dionice.

Na dionici I (Zvirovići – Miletina) su završeni svi radovi osim polaganja habajućeg sloja asfalta što će biti odrađeno kada to vremenske prilike budu dopuštale, no kako je već ranije položen nosivi sloj asfalta, promet ovom dionicom se odvija nesmetano.

Na dionici II (Miletina – Atlas) su intenzivni zemljani radovi, osobito na zamjeni lošenosivog tla u posteljici ceste kao i radovi na izmještanju postojećih te izradi novih instalacija koje se polažu u trup ceste (oborinska odvodnja, elektroinstalacije, TK i kablovska mreža). Pored navedenog, izvode se radovi i na izmještanju postojećeg vodovoda od Miletine do Tromeđe.

Ranije su završeni radovi na izradi potpornih AB zidova u ukupnoj dužini od preko 250 m te na polaganju 20kV SN kablova za napajanje autoceste električnom energijom sa 110kV TS Čitluk2 – Međugorje.

Istovremeno se vrše i pripreme za početak radova na dionici III (Atlas – Tromeđa) u sklopu kojih je izvršeno iskolčavanje trase ceste kao i obilježavanje svih postojećih instalacija koje će biti potrebno izmjestiti u fazi izvođenja građevinskih radova na rehabilitaciji ove dionice.

Ugovor za izvođenje radova je sklopljen s poduzećem KTM Brina d.o.o. Posušje u vrijednosti od 5.448.481,38 KM s PDV-om, a nadzor vrši Konzorcij IPSA Institut d.o.o. Sarajevo i IGH Mostar. Završetak radova na rehabilitaciji regionalne ceste Tromeđa – Zvirovići planiran je u ovoj godini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije