Izgrađen novi kružni tok u Banjaluci na putu prema UKC-u

06.09.2020. 13:18 / Izvor: SRNA
Izgrađen novi kružni tok u Banjaluci na putu prema UKC-u

Ovo je 12. kružna raskrsnica u Banjaluci koja je urađena u protekle četiri godine.

Kod Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske na Paprikovcu urađena je nova kružna raskrsnica koja bi trebalo da značajno rastereti saobraćaj u ovom dijelu Banjaluke, poručili su iz danas Gradske uprave.

Ovo je 12. kružna raskrsnica u Banjaluci koja je urađena u protekle četiri godine.

Kružni tok napravljen je u Ulici Jovana Raškovića u okviru izgradnje nove poveznice takozvane paralele između naselja Lauš i Paprikovac, vrijedne 2,7 miliona KM, koja će biti puštena u funkciju naredne sedmice.

"S obzirom na očekivani veliki saobraćajni tok, ali i veliki broj vozila na postojećem putu prema UKC-u, odlučeno je da se ovo ukrštanje rekonstruiše u kružnu raskrsnicu. U okviru radova biće izmještena i postojeća autobuska stajališta van kolovoza, što će dovesti do kvalitetnijeg odvijanja saobraćaja", istakli su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Izgradnja ove saobraćajnice jedan je od najvećih, a zbog konfiguracije terena, i najzahtjevnijih infrastrukturnih projekata u gradu koja će smanjiti gužve u naselju Lauš, jednom od najvećih naselja u gradu, posebno na Karađorđevoj ulici.

Nova saobraćajnica duga je 800 metara, sa 80 metara dugim vijaduktom, a uz ulicu je urađena i sva ostala potrebna infrastruktura.

Uporedo sa izgradnjom "paralele" u pripremi je i nova linija javnog prevoza koja će saobraćati preko novoizgrađene saobraćajnice i tako spojiti više gradskih naselja sa Univerzitetskim kliničkim centrom.

Riječ je o novoj liniji "Lauš-Paralela-Centar-Zeleni most", koja će nositi oznaku "linija broj sedam".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije