Izgradnja hotela Cazin neizvjesna: Zemljište još uvijek nije prodato

13.07.2018. 14:37 / Izvor: Akta.ba
Izgradnja hotela Cazin neizvjesna: Zemljište još uvijek nije prodato

Po prvom objavljenom Javnom konkursu o prodaji nekretnina u svrhu izgradnje poslovnog objekta - hotela, nije došlo do prodaje, niti potpisivanja ugovora.

Neizgrađeno gradsko građevinsko zemljište koje prodaje Grad Cazin, a na kojem se planira izgradnja hotela, još uvijek nije prodato, potvrđeno je iz gradske uprave za naš portal.

"Spomenuta parcela koja je na prodaju stavljena krajem 2017. godine još uvijek nije prodata, tako da nije poznato kada će i da li će doći do izgradnje hotela", kazao je Hamdija Ljubijankić, savjetnik gradonačelnika grada Cazina.

Osim toga, dodaje, po prvom objavljenom Javnom konkursu o prodaji nekretnina u svrhu izgradnje poslovnog objekta - hotela, na lokaciji između Trga Zlatnih ljiljana i ulice Nurije Pozderca - Cazin, nije došlo do prodaje, niti potpisivanja ugovora.

"O novom Javnom konkursu u skladu sa zakonskim procedurama javnost će biti blagovremeno obaviještena", rekao je Ljubijankić.

Nakon informacije koju smo jučer objavili i koja je izazvala veliko interesovanje, pokušali smo stupiti i sa investitorom ovog hotela koji se trenutno nalazi izvan BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije