Konačno nastavak radova na regionalnoj cesti Srebrenik - Orahovica Donja

12.10.2020. 12:03 / Izvor: Akta.ba
Konačno nastavak radova na regionalnoj cesti Srebrenik - Orahovica Donja

U protekle dvije godine izvršena je potpuna rekonstrukcija regionalne ceste na relaciji Srebrenik - Sladna - Gračanica.

U protekle dvije godine izvršena je potpuna rekonstrukcija regionalne ceste na relaciji Srebrenik - Sladna - Gračanica. Međutim, kada je u pitanju putni pravac Srebrenik - Donja Orahovica problem su pravili neriješeni imovinski odnosi, zbog čega je na području srebreničkog naselja Luka ostala dionica koju nije bilo moguće asfaltirati. 

"Nakon dugog procesa rješavanja imovinskih odnosa, Gradska uprava je zajedno sa Direkcijom cesta Tuzlanskog kantona, navedeni problem konačno privela kraju i napokon kreće nastavak radova na regionalnoj cesti R-461a Srebrenik - Orahovica Donja, dionica puta od raskrsnice za Brnjičane prema raskrsnici za Moranjke",  kaže Nihad Omerović, gradonačelnik Srebrenika. 

Krajem ove sedmice radovi će biti nastavljeni, čime će se konačno spojiti dvije dionice puta koje su ranije asfaltirane, a koje su bile u prekidu, te će se izvršiti ugradnja završnog sloja asfalta. 

"Nastavak radova na rekonstrukciji pomenute regionalne ceste počinje u četvrtak 15. oktobra, stoga sve one koji koriste ovaj saobraćajni pravac molimo za strpljenje i razumijevanje dok se radovi ne privedu kraju", kaže Omerović

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije